Nyheder2. august 2023

Efter dødsfald: Nu skifter Kaare Dybvad valgkreds

Socialdemokraten Kaare Dybvad skifter valgkreds fra Holbæk til Roskilde efter Mette Gjerskovs død
Kaare Dybvad skifter valgkreds fra Holbæk til Roskilde 
Kaare Dybvad skifter valgkreds fra Holbæk til Roskilde
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Heunicke begræder Mette Gjerskovs død

Socialdemokraten Kaare Dybvad skifter valgkreds fra Holbæk til Roskilde. Det meddeler han onsdag på Facebook, skriver Sjællandske Nyheder.

Han skriver, at han efter Mette Gjerskovs alt for tidlige død, har fået en opfordring fra bestyrelsen i Roskildekredsen, om at stille op som ny folketingskandidat.

Derfor har han valgt at stille sig til rådighed som kandidat på generalforsamlingen den 23. august. Det er der flere årsager til.

– Det her er ikke en spontan beslutning, men noget jeg har tænkt grundigt igennem. Jeg tror det er det bedste for mit parti, for Region Sjælland og i sidste ende også for mig selv.

– Holbæk og Roskilde er de to byer, der har formet mig mest som menneske, og jeg brænder for at give noget retur i mit politiske liv. Det ville jeg være stolt over at få mulighed for, som folketingskandidat i Roskildekredsen, skriver udlændinge- og integrationsministeren blandt andet.

Kaare Dybvad blev første gang valgt ind i Folketinget i 2015. I 2019 fik blev han boligminister under Mette Frederiksen. Det ændrede sig i 2021, hvor han titel ændrede sig til indenrigs- og boligminister.

Mette Gjerskov døde den 12. juni i år blot 56 år gammel.

Hun blev sygemeldt for anden gang i februar. Dengang skrev hun på sin Facebook-profil, at hun havde døjet med alvorlige smerter i flere år.

Årsagen viste sig at være en omfattende nervebetændelse.

Sponsoreret indhold