Nyheder25. august 2022

Efter dødsfald i ejendom: Nu har boligselskab lukket for det varme vand

Boligselskabet tager ingen chancer, og derfor opfordres beboerne til at droppe de varme bade
bruser
For at undgå vækst af bakterien er det vigtigt, at det kolde vand er under 20 °C, og at det varme vand i hele systemet mindst er 50 °C, lyder det fra SSI.
 Foto: Ritzau Scanpix

Flere beboere fra Viborg må i øjeblikket se langt efter varme bade.

En mistanke om en bakterie har nemlig fået boligselskabet Sct. Jørgen til at fraråde flere beboere til at tænde for det varme vand.

Det skriver TV Midtvest.

Nærmere bestemt er opfordringen henvendt til beboere i Sct. Ibs Gård ved Borgvold i Viborg.

Det sker, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed har konstateret legionella-bakterier i blodet på en ældre beboer, som for nylig døde.

Bakterien, som primært trives i lunkent vand, kan føre til legionærsygdom, og for at undgå at flere bliver smittet med bakterien, har boligselskabet valgt ikke at tage nogen chancer.

– Vi har for en sikkerheds skyld bedt alle beboerne om at lade være med at bruge det varme vand, før vi har vores testresultater, siger boligselskabets direktør Ole Nielsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Direktøren påpeger dog overfor mediet, at man endnu ikke ved, om bakterien har været i ejendommens rør. Men testresultaterne ventes at være klar i løbet af de kommende dage.

For at beboerne i området ikke udelukkende skal tage kolde bade, har boligselskabet opstillet mobile badevogne foran ejendommen.

Sponsoreret indhold