Nyheder9. juli 2024

Efter "Den sorte svane": Trækker sig fra kendisnatklub

TV 2-succesen "Den sorte svane" har nu krævet endnu et celebert offer. Denne gang er det formanden for selskabet bag kendisklubben Museo, der har trukket sig
Jackie Philip Michelsen er ikke længere bestyrelsesformand i selskabet bag Museo.
Jackie Philip Michelsen er ikke længere bestyrelsesformand i selskabet bag Museo.
 Foto: Stine Bidstrup

Man skal langt tilbage i Danmarks historie, før man finder en dokumentar, der har skabt så mange ringe i vandet, som TV 2-succesen "Den sorte svane" har.

Således har den kostet både topjurister, ekspolitikere og store forretningskanoner jobs.

Og nu kunne noget tyde på, at det samme gør sig gældende for advokaten Jackie Phillip Michelsen.

Han har nemlig forladt sin post som bestyrelsesformand for selskabet Lkg Night ApS, der blandt andet står bag kendisklubben Museo, som både Remee Jackman og Lars Hjorthøj blandt andet ejer.

Det skriver Finans, ligesom SE og HØR kan bekræfte gennem Det Centrale Virksomhedregister, at advokaten fratrådte 6. juni.

Benyttede lyssky vagtfirma

Michelsens udtrædelse af bestyrelsen kommer kort tid efter, at Museo bliver nævnt i "Den sorte svane", fordi de har benyttet sig af et vagtfirma, som har fået betaling gennem en fakturafabrik ejet af Martin Malm, en anden af dokumentarens hovedpersoner.

Hvorvidt Michelsens udtrædelse har forbindelse til "Den Sorte Svane"-koblingen er fortsat uvis.

Remee Jackman er en af ejerne - og ansigtet udadtil - på Museo, som blev nævnt i "Den sorte svane".
Remee Jackman er en af ejerne - og ansigtet udadtil - på Museo, som blev nævnt i "Den sorte svane".
 Foto: Hanne Juul

Advokaten har dog tidligere benægtet overfor Finans, at han skulle have gjort noget forkert.

- Jeg har ikke gjort noget forkert og har altid taget afstand fra sorte penge og hvidvask. Jeg har heller ikke i mit advokatvirke repræsenteret kriminelle. Når man er advokat og lever af loven, kan man ikke rende rundt og hvidvaske, udtalte han blandt andet til mediet, hvor han samtidig påpegede, at det ikke var bestyrelsens opgave at sidde og betale regninger.

Afviste ulovligheder

Museo har også tidligere i en pressemeddelelse afvist, at de skulle have gjort noget ulovligt i forbindelse med betaling af vagtfirmaet:

"Museo har ikke modtaget fiktive fakturaer fra Martin Malm. Museo har derimod modtaget en faktura d. 01.06.2022 via en daværende leverandør af vagtydelser med dokumentation på faktisk leverede vagtydelser. Museo betalte efterfølgende fakturaen pålydende det eksakte beløb, som Museo havde købt vagtydelser for," stod der blandt andet i pressemeddelelsen

Ifølge CVR-registret ejer Jackie Phillip Michelsen fortsat 15-19,99 procent af aktierne i selskabet, som han siden 2017 - og indtil nu - altså var formand for.

SE og HØR forsøger at få en kommentar fra Jackie Philip Michelsen, men han er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

Sponsoreret indhold