Nyheder9. august 2023

Efter brande på Rhodos: Nu vender danskerne tilbage

Efter skovbrande på Rhodos i juli, ser det nu ud til at danskere igen er klar til at tilbringe ferie på øen
Selv om det er svedent efter brandene, er gæsterne så småt ved at vende tilbage til Rhodos. 
Selv om det er svedent efter brandene, er gæsterne så småt ved at vende tilbage til Rhodos.
 Foto: Christoph Reichwein/picture-alli

Efter flere rejseselskaber i juli måtte aflyse afgange til Rhodos på grund af naturbrande faldt interessen for øen blandt de ferierende danskere. Men nu er den tilbage - og på næsten samme niveau som før.

Det melder to rejseselskaber.

I en pressemeddelelse oplyser Tui, at selskabet i denne uge har solgt 45 procent flere rejser til Rhodos end i sidste uge. Selskabet så i uge 30, hvor brandene udspillede sig, en nedgang i salget på 80 procent.

- Det er et ret klassisk mønster, at der kommer en "her og nu"-påvirkning som skaber nervøsitet, der betyder, at folk venter med at bestille. Så kommer der et fald, og så efter et par uger er det enten glemt eller ligegyldigt for mange, siger Mikkel Hansen, som er kommunikationschef i Tui Danmark til Ritzau.

- Men det er typisk kun noget, vi ser, for de mest velkendte destinationer og typisk i Europa. Hvis det var sket i Egypten, tror jeg, der var gået længere tid.

Også rejseselskabet Sunweb har set en ny strøm af danskere, der er klar til at tilbringe deres ferie på den græske ø.

- Rejselysten til Rhodos er tilbage i fuld flor. Det sælger lige så godt som inden skovbrandene. Vi er helt tilbage i normal gænge efter et par uger, hvor der selvfølgelig har været tøven grundet situationen dernede, siger kommerciel chef Jan Lockhart.

I juli medførte skovbrandene, at danske turister blev evakueret fra berørte dele af øen, mens flere selskaber samtidig aflyste afgange til Rhodos.

Sponsoreret indhold