Nyheder31. august 2023

Efter anklager om valgsvindel: Donald Trump erklærer sig ikkeskyldig

USA's ekspræsident erklærer sig ikkeskyldig i helt præcist 13 alvorlige anklager om forsøg på valgsvindel i Georgia, viser dokumenter.
Den tidligere amerikanske præsident erklærer sig ikkeskyldig i en længere række tiltaltepunkter i forbindelse med valgsvindel i Georgia i 2020.
Den tidligere amerikanske præsident erklærer sig ikkeskyldig i en længere række tiltaltepunkter i forbindelse med valgsvindel i Georgia i 2020.
 Foto: Reba Saldanha/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's tidligere præsident Donald Trump har erklæret sig ikkeskyldig i en række tiltalepunkter i forbindelse med forsøg på at omgøre sit valgnederlag i delstaten Georgia i 2020.

Det fremgår af retsdokumenter.

Her besvarer han anklagerne med "ikkeskyldig", skrevet med store bogstaver.

Ved at erklære sig ikkeskyldig behøver Trump ikke at møde op ved en domstol i Fulton County i Georgia i næste uge for at blive konfronteret med anklagerne.

Trump er favorit til at blive nomineret som republikanernes præsidentkandidat næste år.

Der er 13 alvorlige anklagepunkter mod Trump, heriblandt for organiseret kriminalitet og for at presse højtstående administratorer i Georgia til at omgøre resultatet fra valget i 2020.

Demokraten Joe Biden vandt Georgia med knap 11.800 stemmer over Trump.

Trump er endvidere anklaget for at ville udpege falske valgmænd, der skulle få det til at se ud som om, at han havde vundet i staten Georgia.

Hver af USA's 50 stater har et antal valgmænd, der mødes efter et præsidentvalg for at bekræfte, hvem der samlet har vundet. Valgmændene i den enkelte stat har pligt til med alle deres stemmer at bekræfte, hvem der vundet i netop deres stat.

Yderligere 18 af Trumps medarbejdere og advokater er anklaget for at have deltaget i "kriminel virksomhed" i Georgia.

Sponsoreret indhold