Nyheder15. august 2023

Efter to års efterforskning: Trump tiltales for 13 forhold

Udover Donald Trump er yderligere 18 personer tiltalt i sag om forsøg på at manipulere valgresultat i Georgia
Donald Trump tiltalt for 13 forhold
Donald Trump og de øvrige tiltalte er tiltalt efter Rico-loven, som sædvanligvis bruges i sager mod organiserede kriminelle
 Foto: Alex Brandon/AP/Ritzau Scanpix

Anklagere i delstaten Georgia tiltaler USA's tidligere præsident Donald Trump for 13 forhold i forbindelse med en sag om forsøg på manipulation af resultatet af præsidentvalget, som blev afholdt i november 2020.

Det viser retsdokumenter ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Sagen er blevet efterforsket gennem to år.

Reuters skrev tidligere, at Trump var tiltalt for 11 lovbrud, hvilket siden er ændret til, at der er tale om 13 forhold.

Den tidligere præsident er ikke den eneste, der er tiltalt i sagen. Yderligere 18 personer er tiltalt - herunder Trumps advokat Rudy Giuliani og Trumps tidligere stabschef i Det Hvide Hus Mark Meadows, skriver Reuters.

Ifølge CNN er Trump og de 18 øvrige personer blandt andet tiltalt for "ulovligt at have konspireret og forsøgt at udføre og deltage i kriminel virksomhed", efter at Trump tabte præsidentvalget i den amerikanske delstat Georgia.

Anklageskriftet drejer sig desuden blandt andet om dokumentfalsk, om at have afgivet falsk forklaring og at have chikaneret valgtilforordnede.

- Trump og de øvrige tiltalte, der er tiltalt i dette anklageskrift, nægtede at acceptere, at Trump tabte, og de indgik bevidst og velvilligt i en konspiration for ulovligt at ændre udfaldet af valget til Trumps fordel, står der i anklageskriftet ifølge AFP.

Anklagepunkterne mod Trump og de øvrige hører under Georgias Rico-lov (Racketeer Influenced And Corrupt Organizations Act, red.), som sædvanligvis bruges i sager om organiseret kriminalitet.

Trump tabte valget i Georgia til senere præsident Joe Biden.

Men det er siden kommet frem, at han 2. januar 2021 forsøgte at overtale delstatens indenrigsminister, Brad Raffensperger, til at "finde 10.400 stemmer", så Trump ville fremstå som vinder.

Det afviste den republikanske indenrigsminister dog at gøre.

Det er en storjury ved en domstol i Fulton County i Georgia, som har indleveret anklageskriftet mod Trump og hans formodede medsammensvorne.

Det er fjerde gang, at der rejses tiltale mod Donald Trump på bare fem måneder.

Sponsoreret indhold