Nyheder5. februar 2022

Efter 11 år: Kat genforenet med ejere

Det var noget af en overraskelse en familie fik, da de fik opkaldet om, at deres kat Fergus var blevet fundet – 11 år efter han var løbet hjemmefra.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/272623807_2968630230054277_2656952737537154916_n.jpg

Man siger, at katten er et nysgerrigt dyr. Det kan godt bekræftes med katten Fergus fra Skotland.

I 2010 forsvandt han fra sit hjem, og 11 år senere blev han fundet i live næsten 130 kilometer væk hjemmefra.

Det skriver BBC.

Katten Fergus blev fundet i januar af en frivillig fra Cats Protection, der havde fået nys om, at en herreløs kat i flere måneder havde holdt til ved en genbrugsstation.

Fergus blev fanget ind, og ved hjælp af mikrochippen kunne de finde frem til ejerne.

Fik sig en overraskelse

– Det var en kæmpe overraskelse, da jeg blev ringet op og fik at vide, at Fergus var i live, fortæller den glade ejer Fiona Mutter.

Hun fortæller også, at det var noget af et chok, hun fik, da hun hørte, hvor langt væk hjemmefra, Fergus var kommet.

– Han har altid været glad for at tage på eventyr, og nogle dage tog han på tur og forsvandt i flere dage, men han kom altid tilbage, fortæller hun.

Familien frygtede, der var sket noget med Fergus, eftersom han ikke var vendt tilbage som han plejede. Og de regnede ikke med, at de nogensinde ville se ham igen.

Haft et andet hjem

Efter Cats Protection havde fundet ham, bragte de Fergus hjem til sin familie, hvor de indlogerede ham på et gæsteværelse, så han kunne vænne sig til at være hjemme i huset igen.

Derudover skulle han også introduceres til familiens nye kat Ozzy, som de havde anskaffet sig, efter de troede, Fergus var forsvundet fuldstændig.

– Han var så glad for at vide nusset og aet, og han spandt højt, fortæller Fiona.

Havde en anden familie

Der var dog en ro over Fiona, da hun godt kunne fornemme, at Fergus havde haft det godt i de 11 år, han var væk fra Familien Mutter.

– Hans pels var skinnende, og han var stadig meget venlig. Så han kan umuligt have boet udenfor alle de år. Nogen må have taget sig af ham.

Hun takker de frivillige, for det store arbejde de gjorde for at bringe ham hjem igen, selv om det var over 130 kilometer væk.

– Hver dag ser vi, hvor vigtig mikrochips er, både for katte og for de mennesker, der ejer dem, siger Alice Palombo, der arbejder hos Cats Protection.

Sponsoreret indhold