Nyheder9. september 2021

EasyJet afviser købstilbud - vil fortsætte på egen hånd

Det britiske flyselskab Easyjet henter mere end ti milliarder kroner efter at have afvist købstilbud
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210909103230354_1000.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det britiske lavprisselskab EasyJet har afvist et opkøbstilbud og har i stedet skaffet over ti milliarder kroner i kassen.

Det oplyser EasyJet i en meddelelse.

- Buddet blev nøje vurderet og derefter enstemmigt afvist. Den potentielle køber har siden bekræftet, at det ikke længere overvejer et købstilbud på virksomheden, skriver EasyJet i en meddelelse.

Ifølge finansmediet Bloomberg News er der tale om et opkøbstilbud fra det ungarske lavprisselskab Wizz Air. Både EasyJet og Wizz Air har afvist at kommentere de rygter.

EasyJet vil hente pengene via en aktieemission, hvor der bliver solgt nye aktier i selskabet. På forhånd har selskabet fået tilsagn fra investorer, der vil skyde 10,4 milliarder kroner i kassen.

EasyJet vil bruge de ekstra milliarder til at styrke sin position på det europæiske marked for luftfart, der så småt er på vej op i gear. Det fortæller administrerende direktør Johan Lundgren til nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg vil betegne det her som en mulighed, man får en gang i livet, siger Johan Lundgren.

EasyJet var inden coronakrisen blandt de største flyselskaber i Københavns Lufthavn og er nu på vej tilbage.

Det britiske flyselskab havde i perioden fra juli til september 57 procent af det passager, som det havde før corona.

Hos Sydbank vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen, der følger luftfartsbranchen tæt, at EasyJet er kommet nogenlunde helskindet gennem coronakrisen.Derfor er det ikke presset til at sælge.

- EasyJet er et af de flyselskaber, der er kommet bedst gennem coronakrisen, og derfor giver det god mening, at de gerne vil fortsætte på egen hånd, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/

Sponsoreret indhold