Dyrlæge smuglede heroin i hundehvalpe

Foto: DEA

14 år på flugt er slut for den colombianske dyrlæge Andres Lopez Elorez. Torsdag blev han dømt for at have brugt små hundehvalpe til at smugle flydende heroin ind i USA.

Den colombianske dyrlæge købte i starten af 00’erne en hundekennel i Colombias næststørste by Medellin. Her arbejdede han som dyrlæge. Og det var denne kennel, at han udførte sine skumle planer, hvor han indopererede de farlige stoffer i hundehvalpene.

Det skriver New York Times og New York Post.

Det lykkedes for colombiansk politi at finde frem til kennelen. Ved en aktion 2005 fandt politiet 17 poser med flydende heroin. 10 poser var indopereret i hundene. I alt vejede poserne tre kilo.

Under aktionen fandt politiet flere hunde, der var ved at blive opereret.

Andres Lopez Florez blev torsdag idømt seks års fængsel ved retten Brooklyn i New York.

Artiklen forsætter under billedet. 

Hundehvalpe døde

Anklageren i sagen fortalte retten torsdag, at politiet fandt flere hvalpe, der var fyldt med heroin.

Der var flere af de små hvalpe, der ikke stod til at redde, fordi de havde fået infektioner ved operation. Tre hundehvalpe.

Det lykkedes dog for politiet at redde flere af hundene. Særligt en af hundene har fået sin egen lille hævn. En lille rottweilerhvalp er nu narkohund hos det colombianske politi. 

Nyt liv i Spanien

Andres Lopez Elorez flygtede i 2005 til Spanien. Det lykkedes ham at komme ud af Colombia med forfalsket venezuelansk pas.

Med en ny identitet lykkedes det for Andres Lopez Elorez at slå sig ned i Galicien, der ligger i det vestlige Spanien. Her fandt han kone, som han fik to børn med.

Men lovens lange arm og fortiden indhentede den berygtede dyrlæge i 2015.

Allerede i september måned erklærede dyrlægen sig skyldig foran dommeren i Brooklyn.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close