Nyheder8. juli 2022

Dyrlæge slår alarm: Populært nikotinprodukt kan forgifte din hund

Er man i tvivl, om ens hund har indtaget produktet, anbefales det, at man kontakter sin dyrlæge
hundehvalp
Der er især ejere til hundehvalpe, der skal være på vagt.
 Foto: Scanpix Denmark

Det kan ikke være gået nogens næse forbi, at de små, hvide snusposer ofte flyder på landets fortorve og gader.

Brugen af de røgfri nikotinprodukter er nemlig steget markant de seneste år, og det har nu fået flere dyrlæger til at slå alarm, hvis man vil passe på menneskets bedste ven.

Således lyder det fra Vibeke Freiberg, der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring, og som har registreret en fordobling i antallet af nikotinforgiftninger de seneste tre år, i en pressemeddelelse.

– For fire-fem år siden havde vi stort set ingen af disse sager. Men i dag er det ikke unormalt, at hunde, som har spist en nikotinpose, kommer til dyrlægen. Og min oplevelse er, at det er et stigende problem med hunde og nikotinforgiftning, fortæller hun.

Bliver en hund nikotinforgiftet, kan dens nervesystem blive påvirket i sådan en grad, at den kan få problemer med både syn og hørelse. Herudover kan der opstå lammelse, der gør, at hunden ikke kan trække vejret.

En gruppe rammes hårdere end andre

Vibeke Freiberg opfordrer derfor hundeejere til, at de skal være særligt opmærksom på, hvad deres firbenede venner spiser og snuser til. Dog er det især ejere af hundehvalpe, som skal være på vagt.

Nikotinforgiftningen rammer nemlig hvalpe hårdere end fuldvoksne hunde, lyder det.

– Hundehvalpe spiser det meste, de kan finde, og er typisk mere nysgerrige og dumdristige end de voksne hunde. Samtidig er de mindre i størrelsen og får derfor relativt mere nikotin i kroppen, hvis de spiser en nikotinpose, fortæller dyrlægen.

Nikotin er dog ikke det eneste farlige stof, der kan ende i hundens mave efter en lang travetur. For er man ude at gå tur i parken, kan man også risikere at støde på rester af narkotika, og det er mindst lige så farligt, lyder det.

– Det er meget alvorligt, hvis hunden indtager stoffer. Især hvis der er tale om hårde stoffer, hvor selv en meget lille dosis bringer hunden i livsfare, siger Vibeke Freiburg.

Har man mistanke om, at ens hund har spist noget, den ikke bør indtage, bør man altid kontakte dyrlægen.

Sponsoreret indhold