Nyheder10. september 2022

Dyrlæge advarer hundeejere om sjælden bakterie

Hvis du er den heldige ejer af en hund, gælder det i øjeblikket om at være ekstra opmærksom, når du lufter din firbenede ven
hund
Man skal være på vagt, når man er ude og lufte sin firbenede ven.
 Foto: Ritzau Scanpix

Lige nu advarer Nordkystens Dyrehospital om en sjælden bakterie, der kan ramme hunde, og derfor bør hundeejere være ekstra opmærksomme på de firbenede venner.

Nærmere bestemt er det bakterien "Providencia alcalifaciens", som der er tale om. I sidste uge tog denne sjældne bakterietype nemlig livet af en hund fra Helsingør-området kort efter, den blev indlagt med blodig diarré.

Det skriver dyrehospitalet i et opslag på Facebook.

Bakterien blev opdaget, eftersom hospitalet sendte en afføringsprøve ind til et laboratorie. Men desværre kom svaret først efter, at hunden var gået bort.

'Under forløbet sendte vi en afføringsprøve til et laboratorie, hvor man fandt store mængder af to bakterier. Den ene type, som hedder Providencia alcalifaciens, er ikke set herhjemme endnu, ifølge Fødevarestyrelsen og de to mest benyttede laboratorier,' skriver de.

Bakterien "Providencia alcalifaciens" overføres gennem fækalt forurenede kilder herunder i madvarer og vand, og den menes ikke at være særlig smitsom.

Men eftersom denne bakterie ikke tidligere er blevet påvist herhjemme, er det ikke altid, at der bliver sendt afføringsprøver til analyse, og derfor har dyrlæge Mogens Hansen fra dyrehospitalet nu en bøn til de danske hundeejere, så det ikke sker igen.

Nemlig at man skal være opmærksom og få sin hunds afføring tjekket, hvis det ikke synes normalt.

'Da sygdom med denne bakterie ofte er alvorlig og i yderste konsekvens dødelig, så søg dyrlæge hurtigst muligt, hvis din hund får blodig diarré. Så kan du i samarbejde med dyrlægen beslutte den bedste løsning for din hund,' lyder det i opslaget.

Sponsoreret indhold