Nyheder7. december 2022

Dyrenes Beskyttelse med opråb til hundeejere

Når temperaturen falder, er det vigtigt at være ekstra opmærksom på sin firebenede ven, hvis den efterlades i en kold bil
Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.
Desværre er der mange, som lader hunden sidde i bilen når det er koldt, men det kan have fatale konsekvenser.
 Foto: NTB / Ritzau Scanpix

Det kolde vintervejr har for alvor fået greb om Danmark, og det betyder, at man skal være ekstra opmærksom på sit kæledyr.

Kulden kan nemlig gå hårdt ud over dyrene, og det kan have fatale konsekvenser.

Således lyder meldingen fra Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– De fleste ved, at man ikke skal lade en hund sidde i en varm bil, men det modsatte kan faktisk være lige så problematisk. Hunde fryser også, særligt hvis de ikke har tyk under uld, så det er vigtigt at være opmærksomme på temperaturen.

– Hvis man selv kunne komme til at fryse, så er der en god sandsynlighed for at ens hund også kunne komme til at fryse, forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Meldingen kommer på baggrund af en opgørelse, som Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral har foretaget. I 2021 henvendte 41 personer sig nemlig, fordi de var bekymrede for en hund, der var efterladt i en kold bil.

Forholdsregler for dyr i bilen

  • Lad hunden sidde i bilen i kortest mulig tid.
  • Sørg for lune tæpper, et lunt underlag og et dækken eller andet varmt, så hunden har mulighed for at holde varmen.
  • Efterlad gerne bilen med varme på, hvis muligt.
  • Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle opstå.
  • Nu mindre hunden er, jo dårligere tåler den ofte kulden. Vær derfor opmærksom på din hunds størrelse, pels og reaktioner når det bliver koldt udenfor. Omkring minus 6 grader kan de fleste hunde ikke tåle at være i alt for længe af gangen.

    Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Jens Jokumsen opfordrer derfor hundeejere til, at man lader sin hund blive hjemme, når man eksempelvis skal ud og handle, således den ikke skal sidde i en kold bil.

– Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et varmt hus, frem for at sidde i en iskold bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den, understreger Jens Jokumsen.

En god huskeregel er ifølge familiedyrschefen, at når udetemperaturen rammer omkring frysepunktet, falder temperaturen i bilen lynhurtigt, så temperaturen svarer til udendørs.

Sponsoreret indhold