Nyheder24. maj 2023

Dyreaktivister gør klar til demonstration: Vil møde op til gallapremiere på "Den Lille Havfrue"

Flere unge aktivister vil onsdag aften være til stede foran Imperial-biografen, hvor de vil sætte fokus på "grusomheden i havbrug"
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
"Den lille havfrue" har gallapremiere onsdag aften klokken 20.00 i Imperial i København.
 Video: Disney+

LÆS OGSÅ: Fans i chok over "Den Lille Havfrue": Hvad har I gjort ved Tumle?!

Onsdag aften klokken 20.00 forventes en større flok af unge aktivister at møde op foran Imperial-biografen i København.

Her vil de nemlig sende en stærk besked i forbindelse med den længe ventede gallapremiere på "Den Lille Havfrue", da de vil øge opmærksomheden på den grusomhed, de mener, foregår indenfor havbrug.

Det oplyser Dyrenes Alliance i en pressemeddelelse.

– I havbrug er livet for fisk ikke nogen Disney-film. Når vi ser en film som Den Lille Havfrue, der sætter fokus på havets skønhed og magi, bør vi reflektere over, hvordan vi behandler havet og de uhyrligheder, vi udsætter dets beboere for, udtaler Victoria Santos, forperson for Dyrenes Alliance.

LÆS OGSÅ: Disney laver om i sangteksterne til "Den lille havfrue"

Nærmere bestemt mener de unge aktivister, at havdyr bliver påført en række lidelser i forbindelse med efterspørgslen på fisk og skaldyr, da flere holdes fanget under trange forhold.

– Som unge aktivister føler vi os forpligtede til at stå op for de stemmeløse beboere i vores have og skabe opmærksomhed omkring behovet for forandring, lyder det i pressemeddelelsen.

For at sætte fokus på problemet vil aktivisterne derfor stille sig i en cirkel foran det udsolgte event sminket som fisk og tilsmudset i blod.

LÆS OGSÅ: Se klippet: Halle Bailey skal spille Ariel i ny "Den lille havfrue"-film

– Vi ønsker at uddanne og inspirere mennesker til at stille spørgsmålstegn ved deres valg og opfordre dem til at vælge plantebaserede alternativer, der ikke bidrager til udnyttelsen af dyr eller nedbrydningen af vores miljø.

Dyrenes Alliance er en ungdomsforening, der blev stiftet i 2008, som blandt andet kæmper for en bedre verden for dyr og miljø.

Sponsoreret indhold