Nyheder3. marts 2022

Dumper din iPhone: Markant bedre

SE OG HØR TECH: På flere områder slår Samsungs serie af Galaxy-telefoner Apples iPhone med flere længder - spørgsmålet er bare, om du kan leve med kompromiserne? Vores anmelder har svært ved det
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/s22_ultra_hund.jpg
 Foto: Samsung

Er du også fanget i iPhone-fælden? Jeg erkender, at jeg er. Og jeg sidder ubehjælpeligt fast.

iMessage og Apple Pay har gjort mig til selvvalgt “slave” af et produkt, der er velbygget og holdbart. Men som på flere områder slås med flere længder af konkurrenterne. Også til priser der kan være mere spiselige, end dem Apple disker op med.

Det mener andre

MereMobil.dk: Den bedste Galaxy nogensinde (S22 Ultra)

Mobilpriser.dk: Svær at anbefale (S21 FE)

De seneste uger har jeg haft to friske “beviser” i hænderne fra Samsung. Begge er Android-telefoner - og heri ligger problemet for de fleste: Gennemsnitsmodellen S21 FE (mest af plastik, red.) og den noget dyrere S22 Ultra.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/s22_kamera.jpg
 Foto: Samsung

Også når det gælder kameraer, får Apple hård konkurrence fra Samsungs tilsvarende Galaxy-modeller. Foto: Samsung

Uden at gå i detaljer med nørdede specifikationer er særligt S22 Ultra både hurtigere og smartere, end det Apples nyeste og dyreste modeller kan levere.

Designet er skarpere, og farverne på begge modeller mere interessante. Jeg har med andre ord svært ved at skjule, at jeg kan lide meget at det, sydkoreanerne skruer sammen her.

Artiklen fortsætter under videoen...

I Android-kredse er netop Samsung da også, hvad Apples iPhone er for resten af mobilverdenen: Et forbillede, som andre producenter forsøger at kopiere.

At være Android-bruger betyder da også, at man teknologisk får brugbare og smarte funktion lang tid, før Apple overhovedet har tænkt tanken: Avanceret hurtigopladning, et display der hele tiden kan vise tid og andre informationer - og flere valgmuligheder i former og størrelser, som det begrænsede udvalg af iPhones ikke kan leve op til.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/s22_pen_0.jpg
 Foto: Samsung

Ja, det er smart, at man kan have en avanceret pen med i sin Galaxy S22 Ultra-telefon. Men de fleste vil sandsynlig sjældent eller aldrig komme til at bruge den. Foto: Samsung

Innovationen kan selvfølgelig gå galt, når der er så meget af den. Levetiden på adskillige Android-modeller har derfor vist sig at være (for) kort. Og hvad der hos producenten virker som smart, bliver aldrig brugbart for dig som mobilbruger.

Værste eksempel hos netop Samsung er forsøget på at lave firmaets egen stemmetjeneste, Bixby. Føj for en fiasko.

Og i S22 Ultra er den indbyggede pen mest af alt en smart tanke. Jeg har under SE og HØR’s test alene brugt den for at kunne sige, at jeg har prøvet.

I hverdagen betyder pennen - og det gælder i øvrigt også Apples pen til iPad Pro - nærmest ingenting.

Artiklen fortsætter under videoen...

Det trækker derimod op, at styresystemet i både S21 FE og S22 Ultra er lynhurtigt. Og at Samsungs fortolkning af Android - minus de medfølgende "skraldespands-apps" som jeg altid omgående sletter - efterhånden er så gennemført, at det kan matche iPhones iOS.

Men vi begynder altså denne anmeldese af nyhederne fra Samsung, hvor vi begyndte: Du skal undvære iMessage, der gør det nemt at sende billeder og video i høj kvalitet, er ganske enkelt for vigtig en funktion for mange (herunder jeres undertegnede).

Og leve uden den bekvemme, men sikkert gebyrtunge (i det skjulte, red.) Apple Pay-betalingstjeneste.

Begge vil for mange være funktioner, der er for gode at droppe. Selv til fordel for det bedste, Samsung kan levere.

Det ændrer så ikke på, at alle - i hvert fald dem der har det fint på Android - med stor fordel bør overveje en Galaxy-telefon, næste gang de skal skifte telefonen.

For seriens nyheder er fremragende.

Det koster de

Den nyeste Galaxy S22-serie kan købes til priser, der begynder ved 6700 kroner uden abonnement. S22 Ultra, som vi har testet, begynder dog noget højere ved 9500 kroner.

S21 FE begynder ved 4200 kroner. Det er dog værd at overveje, om du i stedet skal købe den bedre byggede S21, som lige nu koster fra 4600 kroner.

Til sammenligning koster iPhone 13 i dag fra 6300 kroner, mens iPhone 13 Pro Max - der svarer til S22 Ultra - koster fra 9300 kroner.

Kilde: PriceRunner

Sponsoreret indhold