Dronningen fylder år: Se alle de skøre, skønne og sjove billeder af majestæten

Hele Danmarks Dronning fylder år i dag, så SE og HØR har lavet et lille galleri i dagens anledning

Hele Danmarks Dronning fylder år i dag, så SE og HØR har lavet et lille galleri i dagens anledning

Foto: AOP

I dag går Dannebrog til tops mange steder landet over, for ingen ringere end selveste Dronning Margrethe fylder år. Den aldrende kvinde kan i dag fejre sin 74 års fødselsdag, så mon ikke Prins Henrik og resten af familien forkæler Dronning Margrethe med bunkevis af gaver og lækkerier til ganen?

Danmarks Dronning skal fejre sin fødselsdag på Marselisborg Slot i Aarhus, og Dronningen vil nyde hele påsken på slottet sammen med sin royale familie.

På SE og HØR har vi i dagens anledning lavet et lille galleri med store og små øjeblikke fra Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrids liv.

Hendes Majestæt Dronningen og ægtemanden Henrik var på en 14 dage lang rejse rundt i Grønland i juli 2011. På havnen i Aasiaat besøger de Polar Seafoods største rejetrawler "Polar Nattoralik " - og så skulle der selvfølgelig guffes rejer og andre lækkerier. (Foto: Hanne Juul)
Dronning Margrethe og Prins Henrik nyder varmen i Frankrig i august 2003 - og giver interview med pressen (Foto: Ulla Aue)

Dronning Margrethe i september 2010, hvor hun var til pressemøde på baletten 'En Tivolidrøm'. Til pressemødet, der foregik i Pakhus 11 i København, var også balletchef Susanne Heering (Foto: Hanne Juul)
Dronning Margrethe drømmer sig væk under åbningen af Folketinget i 2009 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Dronning Margrethe besøgte i 2011 Grønland sammen med ægtemanden Henrik. På deres 14 dage lange tur besøgte de blandt andet havnen i Aasiaat og rejetrawleren "Polar Nattoralik " - og så skulle der selvfølgelig guffes rejer og andre lækkerier. (Foto: Hanne Juul)
Dronning Margrethe iført hue, solbriller - og ganske klar til at suse ned af løjperne. Billedet er fra dronningens skityr til Gausdal i Norge i 2004 (Foto: Colourpress)


Dronning Margrethe nyder en pølse, da hun i 2011 overværede VM i langrend ved Holmekollen i Oslo sammen med sine kongelige kollegaer fra både Norge og Sverige (Foto: AOP)
Dronningen iført blå hjelm under sit besøg hos FN i den amerianske storby New York City (Foto: AOP)
Dronningen sammen med en brøkdel af den efterhånden store familie. Her er hun sammen med Prins Henrik og Kronprinsesse Mary og de to royale purker: Vincent og Josephine (Foto: AOP)


Vidste du dette om Dronningen?

- Margrethe har modelhøjde med sine 182 centimeter

- født den 16. april 1940 (på Amalienborg). Er datter af Kong Frederik 9. (døde i 1972) og Dronning Ingrid (døde 2000)

- blev Danmarks Dronning i 1972 - og er dermed den regent i dansk historie, som har regeret i næst længst tid.

- blev gift med Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat i 1967 (bedre kendt som Prins Henrik)

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close