Oh Land: Dronningen er let at tale med

Claus Poulsen

Hun er vant til at stå på store scener og optræde for tusindvis af mennesker, men det er en helt ny udfordring, der venter popsangerinden Nanna Øland Fabricius, der er kendt under kunstnernavnet Oh Land.

Hun har nemlig sagt ja til at komponere musik til en ny balletforestilling i Tivoli, og her får hun ingen ringere end dronning Margrethe som samarbejdspartner.

Dronningen skal nemlig stå for scenografi og kostumer til forestillingen.

- Jeg har heldigvis ikke haft så lang tid til at tænke over, at det er dronningen, jeg skal arbejde sammen med, for så tror jeg, jeg var blevet meget nervøs. Men muligheden er opstået ret hurtigt, og det har gjort forløbet meget intuitivt, fortæller Oh Land, der afslører, at dronningen er nem at arbejde sammen med.

- Jeg er virkelig lettet og positivt overrasket over, hvor let det er at snakke med dronningen og hvor indlevende, hun er. Hun er meget til stede i nuet og spontan med ideer, det er ikke sådan, at hun har en idé, og så rykker vi ikke ved det, siger Oh Land.

De to kunstneriske sjæle har da også hurtigt fundet fælles fodslag.

- Vi har begge en kærlighed til ballet, og vi kender sproget og virkemidlerne, så vi har en fælles forståelse og respekt for det, vi laver, siger sangerinden, der dog godt kan mærke, at det er en helt ny opgave, hun står overfor.

- Mentalt skal jeg helt klart lige komme mig over, at jeg ikke skal prøve at tilfredsstille et eller andet fint og fornemt, men bære den rolle, jeg har fået, som netop er at lave noget nyt og moderne og anderledes, som jo er det, jeg kan, siger sangerinden.

Forestillingen får premiere den 25. juni 2016.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close