Nyheder8. april 2009

Dronning Margrethe: Flyvende farmor

Regenten har brugt over 60.000 kroner på at flyve i helikopter frem og tilbage fra sit sommerhus i løbet af de seneste 3 døgn
Dronning Margrethe ved en tidligere lejlighed, da hun også var flyvende
Dronning Margrethe ved en tidligere lejlighed, da hun også var flyvende
 Foto: All Over

Det er ikke kun Lene Espersen, som brænder tusindvis af dine skattekroner af på flybrændstof i disse dage. Også dronning Margrethe har været dyrt flyvende i forbindelse med Anders Fogh Rasmussens jobskifte søndag og statsminister Lars Løkke Rasmussens ministerrokade tirsdag.

Intet mindre end 3 gange har dronningen måttet bestille en af forsvarets helikoptere til at fragte sig mellem Amalienborg og Marselisborg Slot i Århus, hvor hun i øjeblikket holder påskeferie. Det bekræfter kongehusets kommunikationsmedarbejder Kirsten Baltzer Kahr over for ekstrabladet.dk.

- Det er korrekt, ja. Dronningen forlod København søndag efter at have taget afsked med Anders Fogh, men måtte allerede returnere i dag på grund af rokaden, siger hun.

20.947 kr. i timen

Dronningen brugte til sine 3 flyvninger en helikopter af typen S61 - en gammel redningshelikopter - som det koster 20.947 kroner i timen at leje. For det får man både brændstof og en besætning på 5 medlemmer, der er minimum, når der flyves med dronningen, oplyser Flyvevåbnet til eb.dk.

Dyre damer

Som bekendt brugte Lene Espersen 180.000 kroner på at blive hentet hjem fra ferie i Portugal, da hun skulle sige pænt goddag til den nye statsminister.

Hvem talte om sparetider og finanskrise?

Sponsoreret indhold