Dronning Margrethe: Deler hattemager med ZZ Top

Den danske hattedesigner Per Falk Hansen er en alsidig mand. Igennem 17 år har han skabt farvestrålende hatte til dronning Margrethe, men samtidig har han også modtaget adskillige specialordrer fra den 59-årige guitarist Billy Gibbons fra det amerikanske bonderøvsband ZZ Top.

Billy Gibbons er næsten altid iklædt sin karakteristiske nudu-hat, og igennem årene har den royale hatteleverandør lavet intet mindre end 15 af slagsen. Det er dog kun en enkelt af slagsen, at rockguitaristen har forelsket sig i.

- Selv om jeg har lavet mange hatte til ham, er det stadigvæk den første, han går med. Men han har altid nogle andre hatte med sig i en boks, fordi han ikke vil risikere at miste dem, fortæller Per Falk Hansen.

50 timers arbejde
For mange år siden købte musikeren en nudu-hat i Afrika, og da den blev slidt op, forsøgte han at finde en modist, der kunne lave en ny. Efter at have søgt over hele verden fandt han endelig Per Falk Hansen, der tog imod den svære og tidskrævende opgave. Det tager ham nemlig 50 timer at lave den specielle hat.

Billy Gibbons er så begejstret for den danske modist, at han har givet Per Falk Hansen nummer videre til musikerkollegaen Eric Clapton. Den kongelige hofleverandør venter dog stadig på en bestilling fra den legendariske guitarist.


Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close