Nyheder 15. januar 2009

Dronning Margrethe: Bliv væk, Alexandra

Indvielsen af DR's koncerthus skulle være en stor blåblodet fest, men er man fraskilt royal, bliver man presset til afbud
Dengang grevinden var prinsesse Alexandra, havde majestæten ingen problemer med at vinke fra balkonen sammen med hende - og manden i midten, han hedder Henrik, smilede som altid tilfreds
Dengang grevinden var prinsesse Alexandra, havde majestæten ingen problemer med at vinke fra balkonen sammen med hende - og manden i midten, han hedder Henrik, smilede som altid tilfreds
Foto: All Over

Selv om man har titel af grevinde, kan man hurtigt blive sat i bås som et almindeligt borgerdyr. Ikke mindst når ens nye mand "bare" er en lydmand fra Valby i alle tilfælde, når man ser det hele helt oppe fra toppen med en monarks monokel.

Dronning Margrethe er i alle tilfælde ikke specielt interesseret i at dukke op til arrangementer, hvor også hendes tidligere svigerdatter, dengang prinsesse, nu grevinde Alexandra, også kommer. Det skriver Her og Nu som et faktum.

Der skulle angiveligt være så kolde følelser mellem majestæten og hr. Jørgensens hustru, at de ikke længere kan være i rum sammen.
Dramaet i den kongelige familie giver ifølge Her og Nu Danmarks Radio store problemer forud for den festlige gallakoncert i statsradiofoniens nye koncerthus på lørdag.

Både den samlede kongefamilien, grevinde Alexandra og hendes mand, Martin Jørgensen, er nemlig inviteret til arrangementet, hvor blandt andre Danmarks Radios Pigekor skal optræde. Alexandra er stadig glødende protektor for koret og ville normalt blive modtaget til et arrangement, hvor pigerne synger, med pomp, pragt, blomster og rød løber.

Mopset

Og det har gjort Margrethe mopset.

I hendes selvforståelse er det nemlig kun hende og hendes familie forundt at få sådan en velkomst, og det vil give noget frygteligt rod i det royale hierarki, hvis Alexandra på lørdag skulle valse ned ad den røde løber side som side med eksmanden og hans nye kone. Derfor er grevinden kort og kontant blevet tvunget til at melde afbud.

En talsmand for pigekoret bekræfter ifølge ugebladet, at grevinden er inviteret, men har meldt afbud til gallakoncerten.

Sponsoreret indhold