Nyheder16. september 2022

Drenge fra Munkensdam Gymnasium bortvist for at rangordne 1.g-piger

Listen med alle 200 1.g-piger er blevet delt i hele Kolding

17-årige Katja Antonina Jensen sad på sit værelse, da en snapchat tikkede ind fra en god veninde.

Da hun åbnede beskeden, dukkede et billede op med samtlige piger fra 1.g på Munkensdam Gymnasium rangeret af fem 3.g-drenge i seks kategorier fra mest til mindst attraktive med forskellige navne:

Øverst står der "toppen af poppen" og fortsætter så til "Direkte til Britta-hjørnet", "Kunne smash", "Ellers tak du" og allernederst "Vil hellere skære pikken".

- Hun skriver: Har du set det? Du ligger da et godt sted, fortæller Katja Antonina Jensen, der er placeret næstøverst i "Direkte til Britta-hjørnet", som hun ikke er helt sikker på, hvad betyder, til TV SYD.

Katja Antonina Jensen mærkede en klump i halsen.

- Jeg synes, det er vildt forkert. Det er klamt og ikke i orden, siger hun.

Billederne af eleverne er taget fra den interne kommunikationsplatform Lectio, hvor alle elever har et profilbillede.

Over forummet Discord har de fem 3.g-drenge haft sjov med at vurdere pigernes udseende. Herfra er det blevet delt vidt og bredt og er nået ud til det meste af Kolding.

I sin mail til alle eleverne torsdag kaldte rektoren listen for "helt uacceptabel" og fortalte, at pigerne "omtales i ulækre, sexistiske vendinger". Fredag sender han en mail til alle elevers forældre, hvori drengene selv har bedt om, at der bliver givet en undskyldning fra dem.

Da Katja Antonina Jensen modtog billedet, kunne hun slet ikke forstå, at de fem drenge havde siddet og brugt tid på dét.

- Jeg tror ikke, de havde tænkt over konsekvenserne, eller hvordan vi havde det med det. De har sikkert lavet det for sjov, men det er slet ikke okay, siger hun og tilføjer:

- Jeg er virkelig overrasket over, at det overhovedet kan ske. Al den tale om ligestilling og #metoo, og så sker sådan noget. Det er jo åndssvagt.

Selv ligger hun "godt" på listen, og hun ved, at nogen af dem, der ligger i bunden er meget flove over at være placeret dér. Men uanset kategori er hun ked af, at der overhovedet er foretaget sådan en vurdering.

- Jeg har det dårligt med, at mit Lectio-billede kan ses af alle, og at så mange har det nu, fortæller hun.

Ifølge rektor Per Møller, skal der sættes hårdt ind på området.

- Vi skal have opdateret retningslinjerne for, hvordan man agerer digitalt. Vi er et andet sted i dag, end da de blev sammenfattet.

- Der er vildt mange, der snakker om den, siger Katja Antonina Jensen.

De fem drenge var fredag morgen på rektors kontor, hvor de blev hjemsendt frem til 23. september.

- De var meget kede af det og havde slet ikke forestillet sig, at det ville nå så langt ud, siger rektor på Munkensdam Gymnasium, Per Møller, der havde en alvorlig snak med drengene.

Sponsoreret indhold