Nyheder 15. oktober 2021

Dreng død efter allergisk reaktion: Kunne ikke tåle julemad

En 12-årig dreng mistede livet, efter familien havde indtaget en overdådig julemiddag - hans bedstefar havde glemt, han ikke kunne tåle jordnødder
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I julehøjtiden sidste år ramte en ubærlig tragedie en britisk familie. 

Cason Hallwood på 12 år havde indtaget en overdådig julemiddag med sin familie, hvorefter han gerne ville brænde noget krudt af på en legeplads i nærheden. 

På legepladsen fik han det dårligt og fik svært ved at trække vejret. Hans mor skyndte sig hen på legepladsen med en EpiPen, da hendes søn led af både asthma og nødeallergi. 

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Facebook

Foto: Facebook

- Hvad har du kommet i maden?, spurgte hustruen bedstefaren, der havde stået for julemiddagen.

- Jeg havde lavet julemiddagen og klargjorde aftenen før - en roast beef og en juleskinke. Jeg havde glemt alt om Casons nødeallergi, skriver Casons bedstefar Albert i en skriftlig beretning, som blev læst op i Warrington Coroner's Court ifølge The Sun

- Vi tilberedte måltidet, og klokken 14 nød min familie tiden omkring bordet. Jeg husker, at Cason slikkede sin tallerken ren og sagde: "Bedstefar, det var et skønt måltid", skriver bedstefaren, der fortsætter: 

- Cason gik ud for at lege med sine kammerater. Omkring 45 minutter til en time senere, fik jeg at vide af min hustru Helen, at Cason var i parken og ikke kunne trække vejret.

- Helen spurgte mig, hvad jeg havde gjort ved maden. Og så var det, jeg indså, at skinkeglaseringen, jeg havde brugt, indeholdt nødder.

Selvom Casons mor ilede til med en EpiPen, stod drengens liv ikke til at redde. 

EpiPennen var nemlig udløbet, og da Cason ankom til hospitalet, blev han erklæret død. 

En efterfølgende undersøgelse foretaget af Warrington Coroner's Court, at Cason døde på grund af et "hjerteskærende" uheld. 

Sponsoreret indhold