Nyheder2. december 2022

Drama under juletræstænding: Lille dreng forbrændt

Julehyggen udviklede sig til kaos, da årets juletræ skulle tændes foran Taastrup Bibliotek
Det kan gå vildt for sig, når juletræer skal tændes. Her er det på Københavns Rådhusplads i 2015. nbsp;
Det kan gå vildt for sig, når juletræer skal tændes. Her er det på Københavns Rådhusplads i 2015.
 Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Årets juletræstænding i Taastrup tog en ganske dramatisk drejning, da det pludselig føg med gnister og flammer fra træets top.

En video, som Lokalavisen Taastrup har offentliggjort, viser, hvordan flammehavet udvikler sig, og de mange folk omkring træet må flygte for ikke at blive ramt af de mange flyvende gnister.

En af dem, der måtte flygte fra flammerne, er Anette Greisen, som sn.dk har talt med.

Til lokalmediet fortæller hun, at hendes barnebarn kom til skade under juletræstændingen, der løb løbsk.

– Jeg troede egentlig ikke, at der var sket noget, men mit seksårige barnebarn græd, så vi skyndte os hjem. Han græd hele vejen hjem, men jeg bor heldigvis tæt på. Det viste sig, at han var blevet brændt ovenpå hovedet. Ikke noget alvorligt, men det gjorde ondt, så han fik en pose ærter på hovedet, en omgang Aloe vera, og så måtte vi klippe en tot af hans hår, siger Anette Greisen til sn.dk.

Den ubehagelige episode gør nu, at der fremover må sadles om hos brandsprøjteklubben, der står for juletræstændingen. Normalt tændes træet med en stor flamme fra en fontæne, men sådan kommer det ikke til at være i fremtiden:

– Vi er ærgerlige og pinlige over det, der skete. Det var et uheld, vi ikke kunne forudsige, og vi blev meget overraskede over, hvor stor flammen var. Det har fået den konsekvens, at vi ikke kommer til at bruge det mere, vi må finde på noget andet fremover, siger formanden for brandsprøjteklubben Poul Wilson til sn.dk.

Sponsoreret indhold