Drama på Amalienborg: Bedstefar faldt om

Joachim og Marie på Amalienborg Slotsplads, hvor der udspandt sig et drama, som takket være Livgarden endte lykkeligt.

Joachim og Marie på Amalienborg Slotsplads, hvor der udspandt sig et drama, som takket være Livgarden endte lykkeligt.

Foto: All OverHelt tæt på dronning Margrethe, prins Henrik og de øvrige kongelige udspandt der sig i går et drama, som kunne have haft dødelig udgang.

Et ældre ægtepar var på vej til Amalienborg Slotsplads for her at se deres barnebarn på vagt, da manden pludselig fik et ildebefindende på Amaliegade.

Frede og Mary: Dropper Amalienborg

Nogle forbipasserende overværede dramaet og søgte hjælp hos garderne ved Frederik d. 8's palæ. De tog fat i deres sergent, som fluks gik i aktion.

Med tre ikke vagtsatte gardere ilede sergenten til stedet med en hjertestarter og gik straks i gang med at yde førstehjælp.

- Få minutter efter ankom en ambulance, og herefter tog behandlerne over. Hjertestarter blev anvendt af vagten og der blev givet hjertemassage samt kunstigt åndedræt (30 tryk og 2 pust) af flere omgange, lyder det i en pressemedelelse fra Den Kongelige Livgarde.

Garderen, hvis bedstefar var faldet om, blev afløst på vagten og kørt til Rigshospitalet, hvor han mødte sin familie.

- Vi har netop fået en melding fra den pågældende garder, og den var, at hans bedstefar nu sidder op i sengen og efter omstændighederne har det rigtig godt, siger presseofficer martin Lihme til seoghør.dk.

Kongehuset: Vanvittig varmeregningUdvalgt til dig
Fra forsiden
Close