Nyheder13. februar 2023 (opd. 17. februar 2023)

Drama i Tyskland: Direktør kastede hundelort mod kritiker

En kritiker blev angrebet med en hundelort ved en premieren på en ballet i Hannover
En tysk balletdirektør angreb lørdag en kunstkritiker med hundelort. Der er ikke tale om hundelorten på dette billede. 
En tysk balletdirektør angreb lørdag en kunstkritiker med hundelort. Der er ikke tale om hundelorten på dette billede.
 Modelfoto: Ritzau Scanpix

SENESTE: Nu er han fyret

En balletdirektør ved Hannovers Statsopera har ved en premiere kastet hundelort mod en kunstkritiker fra en af Tysklands ledende aviser.

Kritikeren fra Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Wiebke Hüster, siger, at hun har sendt en formel klage over balletdirektøren Marco Goecke.

I avisen skriver den redaktionelle ledelse mandag, at "vi tager den overlagte nedværdigelse og ydmygelse ved et planlagt ekskrement-angreb meget alvorligt".

Teatrets ledelse har også bekræftet episoden ved lørdagens premiere på balletten "Tro - Kærlighed - Håb", og den undskylder.

I erklæringen fra teaterets ledelse hedder det, at gældende love og regler omkring Goeckes fortsatte ansættelse er ved at blive undersøgt.

Frankfurter Allgemeine Zeitungs redaktionelle ledelse mener, at sagen afspejler nogle udbredte modsætninger i kulturlivet.

- Episoden belyser - på en skræmmende virkelig måde - hvad der øjensynligt i dag ofte tænkes og siges om kritik og kritikere i det kunstneriske miljø, hedder det i artiklen.

- Goeckes grænseoverskridende adfærd afslører det vanskelige, forrykte forhold, som en kunstner har til kritik, pointeres det videre.

Frank Rieger, som er regional formand for Det Tyske Journalistforbund, DJV, i delstaten Niedersachsen, siger, at episoden er et angreb på ytringsfriheden.

Sponsoreret indhold