Nyheder4. august 2014

DR-værter: Selvironien er død

Absurdistan-stjerner mener, at den danske selvironi er forsvundet
Danskerne er dårlige til at grine af sig selv, mener Jesper Juhl
Danskerne er dårlige til at grine af sig selv, mener Jesper Juhl
 Foto: AOP

Hvis der er noget, vi danskere kan, så er det at grine af os selv - tror vi.
De to satirikere fra den kontroversielle programserie "Absurdistan", mærker dog ikke meget til selvironien, når de i deres nye serie "Hykleriget" gør grin med toppen af samfundets sociale kransekage.

- Den berømte danske selvironi, den findes ikke. Jo måske hos håndværkere og sosu-assistenter, men ikke hos magtfulde mennesker - og slet ikke i forhold til deres job, fortæller "Hykleriget"-værterne Kristoffer Eriksen og Jesper Juhl.

LÆS OGSÅ: Frække DR-drenge: Nu retter vi ind

De to provokatører husker tilbage på en en episode af "Absurdistan", hvor de forsøgte de sig med at sælge danskerne helt almindeligt postevand på flaske under dække af, at det var særlig fint "Kejser"-kildevand.

- Når vi prøver vores stunts af på såkaldt almindelige mennesker, synes ni ud af ti typisk, at det er skide sjovt, fortæller Jesper Juhl og fortsætter:

- De har ikke noget imod at få deres "dumhed" udstillet på tv, så alle folk kan se, at "Nøj, hvor var jeg dum, at jeg troede, jeg kunne smage forskel på to glas af det samme vand!", siger han.
I makkerparrets nye serie "Hykleriget", hvor det er de såkaldt magtfulde mennesker som politikere, virksomhedsledere, bankchefer og mediepersoner, der står for skud, er joken imidlertid pludselig ikke så sjov længere, oplever de.

- Så kan du være helt sikker på, at den første, der bliver ringet op, det er vores redaktionschef med beskeden om, at de under ingen omstændigheder vil medvirke i programmet, fortæller Kristoffer Eriksen.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Se nøgenbilledet, han fortryder

LÆS OGSÅ: Ad! Her drikker DR-vært sit eget tis

En anden udfordring, som de to spasmagere kæmper med, er den allestedsnærværende risiko for selv at komme til at bryde sammen i grin under optagelserne.

- Vi prøver hele tiden at få hinanden til at knække sammen. Hvis vi for eksempel står og filmer i to timer, så er det bare to timer, hvor vi står og prøver at få hinanden til at bryde sammen, fortæller Jesper Juhl.
Og selvom det altså er Jesper Juhl, der er den professionelle komiker, og Kristoffer Eriksen "blot" er uddannet journalist, er det oftest sidstnævnte, der vinder latter-styrkeprøven.

- Der er flere stunts, hvor jeg kun er med halvdelen af tiden, fordi jeg simpelthen bliver nødt til at gå væk for at grine, indrømmer Jesper Juhl.

Men i de virkelig hårde stunts, dem der kræver hårdkogt konfrontation af samfundets øverste magthavere, er Jesper Juhl og Kristoffer Eriksen langt fra latter.

- Når man står og skal fucke med Helle Thorning, så skal man bare ramme den - så skal den fandeme sidde der - og så er man slet ikke tæt på at grine, det er man alt for nervøs til, siger Kristoffer Eriksen.

"Hykleriget" får premiere på DR3 medio august.

Sponsoreret indhold