Nyheder22. november 2021

DR udskyder komedieserie efter sexismesag i pigekoret

”Orkesteret” med Rasmus Bruun og Frederik Cilius, som skulle have haft premiere allerede i år, er udskudt til sommeren 2022
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200122-131546-6-1920x1281we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

En ny danske komedieserie skulle have sat spot på emner som #Metoo, sexchikane, krænkelser og grov tone.

Historien i serien, som er skabt på baggrund af en idé fra Adam Price, og som har ”Den Korte Radioavis”-duoen Frederik Cilius og Rasmus Bruun i hovedrollerne, tager afsæt i livet som en del af et orkester – deraf titlen.

Først til sommer

Det skulle have været sendt inden årets udgang, men fordi emnerne lægger sig for tæt op ad virkelighedens aktuelle DR-sager, er den blevet udskudt til sommeren 2022.

Det skriver Berlingske.

- ”Orkestret” er et komediedrama, som handler om liv og moral i et fiktivt orkester, og selvom man principielt skal skille fiktion og virkelighed helt fra hinanden, så har vi alligevel skønnet, at det ikke er det rette tidspunkt at sende en serie med emner som sexisme, magt og ubalancer i en musikalsk verden så tæt på, at konklusionerne fra advokatundersøgelsen om DR Pigekoret er offentliggjort, lyder det fra fiktions- og udviklingschef i DR Kultur, Børn og Unge, Henriette Marienlund, der udtaler sig til avisen.

- DR har svigtet jer

Flere medlemmer af DR’s pigekor stod i Politiken frem og fortalte om flere år med grænseoverskridende og seksualiseret miljø. Det hele skete under ledelse af to chefdirigenter, mens den øverste ledelse i Danmarks Radio gang på gang overså klagerne.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/_mho8735.jpg
 Foto: Martin Høien

Adam Price, 54, er idémand bag "Orkesteret", som handler om 2. klarinettisten- spillet af Cilius - og hans nye souschef i skikkelse af Rasmus Bruun. (Foto: Martin Høien)

Den 10. november udløste de grove sager - og en efterfølgende intern advokatundersøgelse - så en undskyldning fra DR’s generaldirektør Maria Rørby Rønn og direktør for Kultur, Børn og Unge Henrik Bo Nielsen, der til pigerne i koret sagde:

- Undskyld, at DR svigtede jer. Det var ikke jeres skyld.

Hun kaldte i samme omgang den netop fremlagte advokatundersøgelse for ”et mørkt kapitel i DR’s historie”.

Sponsoreret indhold