Nyheder18. september 2018

DR skrotter flere TV- og radiokanaler

Op mod 400 stillinger nedlægges i stor sparerunde i Danmarks Radio
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dr_1.jpg
 Foto: Mega

Færre flow-TV-kanaler og færre radiokanaler og op mod 400 stillinger, der skal nedlægges.

Det er hovedessensen af den spareplan, der netop er meldt ud på et stormøde i Danmarks Radio.

Besparelserne kommer efter den politiske beslutning om, at DR over de næste tre år skal spare 20 procent.

Besparelserrne betyder blandt andet, at seks TV-kanaler bliver til tre.

DR3 og DR Ultra kan fremover kun ses på streaming, mens DR2 og DR K lægges sammen til én kanal.

På radiofronten bliver der lukket helt ned for kanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz.

De samlede besparelser beløber sig til 420 millioner kroner årligt.

- Baggrunden er både de nødvendige besparelser og at sikre, at DR kan sætte endnu mere tryk på den digitale omstilling. Det bliver hårdt, men vi har taget opgaven på os. Samtidig har vi en ambition om at udvikle DR bedst muligt til fremtidige generationer inden for de nye politiske og økonomiske rammer. På indholdssiden vil vi satse endnu mere end hidtil på vores styrkepositioner. Det er alt i alt relativt drastiske forandringer, men jeg tror på, at det er de rette, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en indledende kommentar til dr.dk.

De forholdsmæssigt største besparelser skal findes i administrationen ved, hvad der kaldes 'omfattende organisationsændringer'.

Det betyder blandt andet et farvel til to direktørstillinger.

Tine Smedegaard-Andersen stopper som kulturdirektør, og der er en igangværende dialog med direktør for DR Danmark, Anne-Marie Dohm, skriver dr.dk.

Om de kommende afskedigelser siger Maria Rørbye Rønn:

- Selvom det her er den rette plan for det nye DR, skaber det helt naturligt usikkerhed hos DR’s ansatte. Vi skal sige farvel til rigtig mange dygtige medarbejdere. Vi har undervejs i processen haft en god og tæt dialog med de faglige organisationer, og vi er enige om at gøre en fælles indsats for, at ændringerne i organisationen gennemføres så ordentligt som muligt. Vi vil gøre, hvad vi kan, for at nedbringe antallet af afskedigelser, blandt andet gennem frivillige fratrædelser og omplaceringer, siger Maria Rørbye Rønn til dr.dk. Den tidligere DR-vært, Ane Cortzen, kommer på Twitter med opmuntrende ord, til de, der i løbet af de kommende uger får at vide, at der ikke længere er plads til dem i Danmarks Radio:
- Til alle de dygtige, passionerede mennesker som nu mister deres job i DR : I har ikke gjort noget galt. I er et ofre for en kynisk symbolpolitik. Rejs hovedet og gå trygt ud i verdenen. Der vil altid være brug for talent, skriver Ane Cortzen. Noget kunne tyde på, at et af de konkrete TV-programmer, der rammes af sparekniven er det politiske magasin på DR 1, "Langt fra Borgen", der med værten Ask Rostrup i spidsen har gået i dybden med konsekvenserne af Christiansborg-politikernes beslutninger ude i samfundet. Således skriver Ask Rostrup et tweet, der kan pege i retning af, at programmet nedlægges. - Skal da lige love for, at vi på Langt fra Borgen kommer langt væk næste sommer - faktisk helt ud i intetheden, må jeg forstå..., skriver Ask Rostrup.
https://imgix.seoghoer.dk/ask-rostrup-18092018.jpg

Ask Rostrup signalerer, at "Langt fra Borgen" bliver offer for sparekniven i Danmarks Radio. (Foto: Thomas Laursen)

Sponsoreret indhold