Nyheder22. august 2023

DR indfører krav: Brugere skal oprette login i 2024

I løbet af næste år indfører DRTV et krav om login på streamingtjenesten

I løbet af 2024 bliver det obligatorisk for brugere af DR's streamingtjeneste, DRTV, at logge ind.

Ønsker man ikke at logge ind, vil det derfor kun være muligt at bruge DRTV til at se live-tv. Ellers skal man se indholdet på traditionelt tv.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Formålet med ændringen er at forbedre brugeroplevelsen på tjenesten ved at DRTV bliver mere "personligt relevant", lyder det.

- Når man logger ind, får man sin egen forside til DRTV. Der vil både være indhold, alle danskere kan være fælles om, og så vil der være indhold, der er mere personligt relevant for den enkelte, siger Lasse Bastkjær Jensen, der er direktør for Strategi og Brugere i DR, i meddelelsen.

DR beder til profilerne om navn og e-mailadresse, men det baseres først og fremmest på adfærd fremfor personlige oplysninger, skriver DR.

- Vi skal bruge en e-mailadresse og et brugernavn. Men hvis man har lyst til at kalde sig kylling, kan man gøre det. Vi har ikke brug for en masse kommercielt attraktive informationer om danskerne, siger Lasse Bastkjær Jensen til Ritzau.

For de danskere, der ikke ønsker at oprette en bruger, bliver det i løbet af næste år slut med at streame indhold fra platformen.

De vil kunne tilgå live-kanaler som DR1 og DR2, men vil ikke kunne streame indhold, der ligger på platformen.

- Vi har vurderet, at det gør tjenesten så meget bedre, når man logger ind, at det vil vi have, at alle gør, siger direktøren.

- I dag er det en meget lille andel, der er logget ind. Til gengæld tror omkring to tredjedele, at de er logget ind. Det skal vi have gjort noget ved, siger han.

Lasse Bastkjær Jensen kan ikke afvise, at der formegentlig vil være en gruppe danskere, som ikke har lyst til at oprette sig, og som dermed vil miste adgangen til en stor mængde indhold. Og som DR dermed risikerer at miste en del af sit public-service greb om.

Men det er ikke nok til at rykke ved beslutningen, lyder det.

- Det er jo helt fair, hvis nogen ikke har lyst til at oprette et login, så kan de lade være med det. Vi må se, hvor stor den gruppe er.

Spørgsmål: Men hvorfor skal folk tvinges til at logge ind for at streame indhold?

- Vi tvinger ikke nogen til at logge ind. Hvis ikke man har lyst til at oprette et login, vil det stadig være muligt at bruge tjenesten til at se vores livekanaler.

DR vil for nu fokusere på at gøre "sit ypperste" for at give danskerne gode forudsætningerne for at oprette sig med login, siger han.

Til dette har selskabet været i dialog med Ældre Sagen for at imødekomme dem med færre digitale kompetencer.

- Det er for eksempel derfor, vi er endt med at lægge vores live-kanaler foran login.

Prioriteringen af indhold til det personlige DRTV sker manuelt via redaktører, der løbende overvåger og udvælger indhold.

Samtidig bruger DR et såkaldt anbefalingssystem, som registrerer, hvilket indhold brugerne kan lide. Derefter kan systemet anbefale og prioritere i rækkefølgen.

I takt med at systemet lærer brugeren bedre at kende, vil DRTV over tid på den måde blive mere personligt relevant, lyder det.

- Jeg er overbevist om, at langt de fleste vil tage det nye login til sig, fordi fordelene er så tydelige. Tag for eksempel den tid det tager at finde ud af, hvor langt du er nået i et program, som du ikke har set til ende. Med det nye login sker det helt automatisk, ligesom vi er vant til fra andre streamingtjenester, siger Lasse Bastkjær Jensen i meddelelsen.

En husstand kan vælge at nøjes med ét login, hvor alle medlemmer af husstanden kan få en personlig profil.

Derudover kan forældre oprette børneprofiler under deres eget login.

Ændringen sker "tidligst i andet kvartal" af 2024, hvilket betegner perioden fra april til juni.

Sponsoreret indhold