Nyheder6. oktober 2016

Bake Off! DR afviser homofobi og sexisme efter bage-shitstorm

- Det bliver ikke sidste gang, vi har specielle temaer i bagedysten, siger DR-chef
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/130451862_1.jpg
 (Foto: DR/Carsten Mol)
Danmarks Radio er havnet i en større shitstorm, der bare har hævet sig større og større, efter at homoseksuelle Gunnar Weis Reinhardt onsdag aften blev dømt ude af 'Den store bagedyst' af dommerne Jan Friis-Mikkelsen og Mette Blomsterberg. Både på DR's egen Facebookside og på Twitter bliver DR udråbt som homofobisk og sexistisk.
Temaet var 'mandehørm', og det skulle deltagerne udtrykke med deres kreationer, og det faldt seerne for brystet. 'Ekskluderende' og 'kønsstereotypt' var nogle af de ord, som seerne hæftede på DR efter fjerde afsnit i aftes.
Gunnar var blevet sendt hjem, fordi hans brød ikke udstrålede maskulinitet, og fordi hans kage, med Mette Blomsterbergs ord, udstrålede mere dåb end 'polterabend', som var temaet for deltagernes mesterværkskager.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/135954568_1.jpg
 (Foto: DR1/Carsten Mol)
Det var denne kage, der fik dommerne til at vurdere, at Gunnar havde misforstået opgaven med at lave en 'polterabend-kage'. (Foto: DR/Carsten Mol) Gunnar, der ellers havde vundet den hemmelige udfordring ved at bage de bedste breadsticks, brød ud i gråd og kunne ikke forstå, at hans tid i bageteltet var forbi. - Jeg kan godt se, hvad de hentyder til. Min kage var mild i smagen, men jeg har altså også været til polterabender, som var stille og rolige. Det behøver ikke bare være sprut og øl, men det kan faktisk godt være champagne og jordbær, siger den 35-årige togfører, Gunnar, til dr.dk, om sin lyserøde, hjerteformede kage.
https://imgix.seoghoer.dk/gunner-bagedyst-pg-348.jpg
 (Foto: All Over Press)

35-årige Gunnar, der her kæler for sin kanin, Oscar, kunne ikke forstå, at han skulle ryge ud af bagedysten i aftes. (Foto: All Over Press)

Men DR, der allerede i aftes gik ud på sin egen Facebookside og reagerede på kritikken, mener ikke, at man har har været hverken homofobisk eller sexistisk i forbindelse med temaet eller Gunnars exit fra konkurrencen. Se galleri med alle deltagernes brød og kager fra i aftes: (artiklen fortsætter under galleriet)

Kager i Den Store Bagedyst 2016 - program 4

Det siger chefen for 'Den store bagedyst', Søren Juul Baunsgaard, til dr.dk. - Det handler ikke om sexisme eller homofobi. Det handler om en bagedyst, og det er en konkurrence, hvor vi skal sige farvel til en deltager hver uge. Dommerne beslutter sig ud fra en faglig vurdering af det produkt, deltagerne har lavet - og på, om den opgave, der er beskrevet, er løst. I går var det dommernes vurdering, at Gunnars samlede præstation gjorde, at det var ham der skulle forlade programmet, siger Søren Juul Baunsgaard til dr.dk.
Han siger samtidig, at det ikke er sidste gang, at deltagerne skal løse opgaver inden for en fast defineret ramme. - Vi har før – og kommer helt sikkert til igen – at lave temaer, der går på en bestemt rolle, selvom den kan virke stereotyp. Vores tanke har været at lave et tema, som kunne skabe en anderledes ramme for at bedrive bagværk. Og over sæsonen vil vi gerne spænde vidt i de udfordringer, vi giver deltagerne. Hvis man skal vinde bagedysten, er det vigtigt, at man kan løse mange forskelligartede opgaver, siger Søren Juul Baunsgaard til dr.dk.
Der er nu syv deltagere tilbage i bagedysten efter farvel til Mohammed, Inge og Gunnar. 'Den store bagedyst' sendes onsdag aften klokken 20.00 på DR1.

Sponsoreret indhold