Nyheder7. januar 2021

Donald Trump bryder tavsheden: Lover at gå fredeligt

Urolighederne i Washington DC har fået de flest af Donald Trumps støtter til at vende ham ryggen, nu indser Trump nederlaget
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210107-100550-3_22mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Præsident Donald Trump indser nu, at det er slut.

I en officiel udtalelse fra Det Hvide Hus siger Donald Trump:

'Selvom jeg er totalt uenig med valgets udfald - og jeg har fakta til at bakke mig op - så vil der være en fredelig overdragelse 20. januar.'

Det skriver CNN.

Trumps endelige erkendelse af, at slaget er tabt, kommer efter Kongressen har godkendt valgmandsstemmerne, der sikrer Joe Biden valgsejren.

'Jeg har altid sagt, at vi vil fortsætte vores kamp for, at alle de lovlige stemmer bliver optalt. Mens dette repræsenterer afslutningen på den bedste første embedsperiode i den præsidentielle historie, er det blot begyndelsen på vores kamp for at gøre USA stort igen,' står der i den officielle udtalelse fra Trump.

Trumps talsmand og rådgiver Dan Scavino har tweetet præsidentets ord:

Joe Biden vinder valget med 306 valgmandsstemmer mod Trumps 232, lyder det officielle resultat.

Donald Trump har lige siden valgresultatet blev officielt nægtet at anerkende nederlaget. Gentagne gange har sagt, at der blev fusket med stemmerne i flere stater.

Men det er aldrig blevet bevist i nogen af staterne.

De seneste uger har præsidenten opfordret sine tilhængere til at gøre oprør mod valgresultatet. Det kulminerede onsdag i Washington DC, hvor flere tusinde demonstrerede mod godkendelsen af Joe Biden som præsident og Kamala Harris som vicepræsident.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/20210107-095635-2_22mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Demonstranter på vej ind i Kongressen, efter de havde smadret vinduet. Foto: Ritzau/Scanpix

Det lykkedes demonstranterne at bryde igennem politiets afspærringer og storme Kongressen.

Til det sidste opfordrede Trump vicepræsident Mike Pence til at afvise valgmandsstemmerne i Kongressen. Vicepræsidenten godkender officielt stemmerne fra staterne. Men det nægtede Mike Pence at gøre.

Flere demonstranter besatte Kongressen, hvilket fik politiet til at evakuere bygningen. Lidt over tre om natten amerikansk tid blev Kongressen samlet igen.

Flere personer blev skudt under besættelsen af Kongressen. Fire er døde og 52 anholdt.

Opdateres...

Sponsoreret indhold