Nyheder21. november 2009

Don Ø: Lønnedgang på 6 mio. kr.

Hovedaktionær kræver nu, at Flemming Østergaard går fra 9 til 3 millioner i årsløn efter katastroferegnskab
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-dk09/november/oestergaardloennedgang1jpg-jpg.jpg
 Foto: Niels S. Andersen

I torsdags præsenterede Parken Sport og Entertainment et dundrende underskud på 254 millioner kroner. Flemming Østergaard er bestyrelsesformand i firmaet, der blandt andet står bag fodboldholdet FC København, men nu kræver en af hovedaktionærerne, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), at Don Ø skal gå fra 9 til 3 millioner i årsløn, hvis han vil beholde sin formandspost.

- Det har været lidt vanskeligt for os at få klarhed over, hvad den pågældende honorering har været for, så det har været væsentligt for os, at det nu er slut med det, siger Carsten Koch, som er direktør i LD, til Ekstra Bladet.

Han hentyder til, at Don Ø i løbet af de seneste 3 år har hevet 27 millioner ud af firmaet for bestyrelseshonorar, aktieoptioner og såkaldte "betalinger for særlige ydelser". Det svarer til en årsløn på 9 millioner, men det sætter LD altså en stopper for nu, da de ellers ikke vil være med til at finansiere en aktieudvidelse på 500 millioner kroner i Parken Sport og Entertainment.

- For at vi skulle tegne vores andel (altså købe ca. 30 pct. af de ny aktier), har vi stillet en række betingelser. En af dem er, at han får en mere normaliseret rolle i bestyrelsen, og dertil hører også en normaliseret honorering, fastslår Carsten Koch i avisen og fortæller samtidig, at Flemming Østergaard har accepteret kravet.

66-årige Østergaard har tidligere udtalt, at han vil trække sig fra bestyrelsen, når han fylder 70.

Sponsoreret indhold