Nyheder7. februar 2023

Dødeligt ”djævlebassin” har taget 21 menneskeliv – nu ved man hvorfor

På tre år er tre tragiske dødsfald fundet sted ved den populære turistdestination, og i alt er 21 mennesker døde i ”Djævlens Bassin” de seneste 100 år
Det er området omkring Babinda Boulders, hvor alt for mange - især unge mennesker - mister livet 
Det er området omkring Babinda Boulders, hvor alt for mange - især unge mennesker - mister livet
 Foto: GoGaffl.com

I flere år har mystikken omkring de mange dødsfald på ét bestemt sted i Cairns i det nordlige Queensland, Australien, givet grå hår.

For hidtil har det været umuligt at forklare, hvorfor naturen omkring Babinda Boulders – nærmere bestemt de tre flodløb kaldt ”Devils Pool”, ”The Chute”, og ”The Washing Machine” – har hele 21 mennesker på samvittigheden.

Men nu er forskningen endelig lykkedes med at kaste nyt lys over grunden til den enorme fare, som turister og lokale udsætter sig selv for, når de besøger det fascinerende område.

Det skriver det australske medie 7 News.

Myter og overtro

Længe har historien om området med det azurblå vand og de smukke klippeformationer gået på, at især unge mænd bliver lokket ned i dybet af en ung kvindes spøgelse, i hendes endeløse søgen efter en tabt kærlighed.

Men her kommer videnskaben lige ind fra højre og afliver lokalbefolkningens teorier. For af en ny sikkerhedsrapport fremgår det, at der er en anden – knap så eventyrlig – forklaring på alle ulykkerne.

Det er stort set umuligt at komme op, når først man havner de hulerne under havets overflade. Selv hvis man er habil svømmer eller har redningsvest, bliver man holdt nede af den kraftige strøm 
Det er stort set umuligt at komme op, når først man havner de hulerne under havets overflade. Selv hvis man er habil svømmer eller har redningsvest, bliver man holdt nede af den kraftige strøm
 Foto: Cairns City Council

Rapporten, der er udgivet af byrådet i Cairns, bekræfter, at en særlig kraftig strøm trækker de uheldige badegæster ned. Under overfladen bliver folk herefter som regel fanget i en otte meter dyb hule.

– De store vandmasser forårsager en kraft og et tryk, der holder dig nede, så det er stort set umuligt for nogen at svømme op, uanset om man er udstyret med en redningsvest eller om man er en stærk og kompetent svømmer, lyder det.

Siden 2020 har tre tragiske dødsfald i området trukket overskrifter, og myndighederne går langt for at advare turister om farerne.

Der er oprettet totale forbudszoner ved de farligste dele af ”The Chute” og ”Devils Pool”.

Det er stort set umuligt for nogen at svømme op, uanset om man er udstyret med en redningsvest, eller om man er en stærk og kompetent svømmer

Ny sikkerhedsrapport

Sikkerhedsrapporten er bestilt af Cairns City Council efter de tre seneste drukneulykker, der har kostet livet for blandt andre en 18-årig kvinde og en nybagt far fra Brisbane.

Det er et stort problem for byen, at især unge ignorerer skiltene, der skal advare dem om at gå i vandet.

Sponsoreret indhold