Nyheder17. oktober 2023

DMI varsler farlig vejr: Politiet følger udviklingen nøje

DMI varsler nu, at der er risiko for farligt vejr og opfordrer borgerne til at følge vejrets udviklingen de kommende dage
DMI og politiet varsler risiko for farligt vejr.
DMI og politiet varsler risiko for farligt vejr.
 Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Både politiet og DMI opfordrer nu borgerne til at holde øje med vejrets udvikling de kommende dage. Der er nemlig risiko for, at der det udvikler sig til "farligt vejr".

Helt præcist er det Syd- og Sønderjyllands Politi, der i en pressemeddelelse fortæller, at en kombination af en kuling fra øst og en høj vandstand kan ramme østkysten.

"Prognoserne varsler en så høj vandstand, at sommerhusområder, havne og andre steder kan blive oversvømmet," skriver de.

– Syd- og Sønderjyllands Politi følger sammen med de øvrige myndigheder nøje udviklingen og tager situationen meget alvorligt. Det opfordrer vi også borgerne til at gøre, siger politiinspektør Gert Bisgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det har også fået den lokale beredskabsstab til at mødes tirsdag eftermiddag for at planlægge indsatsen.

Beredskabsstaben består af de berørte kommuner, Region Syddanmark, Beredskabsstyrelsen, Forsvaret og politiet, der sammen vil følge udviklingen meget nøje.

– Borgere og virksomheder i havneområder og lavtliggende sommerhusområder opfordres til at forberede sig på en mulig oversvømmelse, hvis DMI fastholder prognoserne om kuling og høj vandstand, siger politiinspektør Gert Bisgaard.

Derfor opfordrer politiet til at borgerne følger med på deres kommunes hjemmeside og sociale medier.

Sponsoreret indhold