Nyheder 18. november 2021

DMI om vinterens vejr: - Mulighed for et markant kuldefrembrud

Den sidste halvdel af vinteren kan blive rigtig kold. Der er dog lige så stor sandsynlighed for, at den bliver varmere end normalt
Foto: Marius Renner/Ritzau Scanpix

Drømmer du om vinterdage fyldt med snebolde og sneengle, kan du blive ganske skuffet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dog er der håb.

For især den sidste halvdel af den kommende vinter kan blive markant anderledes end de vintre, Danmark plejer at have. Men det kan både blive markant i den ene eller anden ende på termometret.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Det forudser DMI, der torsdag har udsendt en ny prognose for vinterens vejr.

- Mit bedste bud er, at temperaturen denne vinter lander omkring det normale, altså tæt på gennemsnittet af temperaturen over de seneste 30 år, siger Martin Lindberg, der er meteorolog på DMI.

Men når vi kommer hen i slutningen af årets koldeste sæson, kan vejret svinge enten meget til den ene eller anden ende i forhold til gennemsnitstemperaturen, som for en dansk vinter ligger på to grader.

- Der er dog også en mindre, men stadig anselig mulighed for at det bliver enten koldere eller varmere end normalt, især når vi kommer ind i januar og februar, lyder det videre fra meteorologen.

Hvid jul?

Vintervejret banker på døren mod slutningen af november, og når december først går i gang, vil der komme tydelige tegn på vintervejr, lyder prognosen.

Der kan endda være, at der falder en del byger af eller slud begyndelsen af årets 12. måned.

Der vil i perioder strømme mildere luft til landet, men det kan blive erstattet af klart mærkbart koldt - eller varmt - vejr:

- De fleste prognoser indikerer, at vi i den anden halvdel af vinteren, især i februar, kan få en overgang til en sydvestlig eller vestlig strømning af mildere luft - med et lille aber dabei som giver mulighed for et markant kuldefrembrud, udtaler Martin Lindberg.

Når kalenderlågen vendes den 24. december, kan der trods prognosen om mildt vejr være en mulighed for hvid jul, står der i månedsprognosen.

Martin Lindberg anslår, at der er 60 procent chance for, at vinteren bliver som normalt, mens der både er 20 procent chance for både en enten meget koldere eller varmere vinter, end vi plejer at gå.

Sponsoreret indhold