Nyheder6. september 2023

DMI om sommertemperaturer: Her bliver det varmest

Det ser ud til, at sommervarmen fortsætter ugen ud med temperaturer på den gode side af 25 grader. Nogle steder måske endda helt op på 28 grader
Svanemøllen Strand.
Der bliver rig mulighed for at bade ugen ud. Vejret lægger i hvert fald op til det.
 Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

I første uge af september har danskerne set varmere vejr end mange af dagene i august. Og det ser ud til, at man stadig kan vente med at pakke solcremen helt væk.

Det sommerlige vejr kommer nemlig til at fortsætte nogle dage endnu. Det fortæller meteorolog ved DMI Hans Peter Wandler til SE og HØR.

– Som jeg ser det, kan vi godt forvente at vejret fortsætter ugen ud. Men der kommer nok også nogle perioder med flere skyer i løbet af ugen, fortæller han.

I en kommentar onsdag morgen skrev DMI, at temperaturerne torsdag, fredag og lørdag nogle steder kan nå helt op på 28-29 grader.

Men det kan godt være, at de ikke når helt derop. Det kommer dog tæt på.

– Det er svært at sige, om vi når helt derop (på 28-29 grader, red.) i den nyeste prognose. Det er nok nærmere 27 – måske 28 grader, fortæller Hans Peter Wandler.

Og har du planer om at hoppe i vandet for at køle lidt af, så ser det også godt ud. Badevandstemperaturerne er nemlig ikke faldet betydeligt, så det er stadig en behagelig temperatur at tage en dukkert i.

– De ligger på 19, 20 og 21 grader. Det er stadig badevenlige temperaturer, vil jeg mene, siger Hans Peter Wandler.

I næste uge ser det dog ud til, at det stille og roligt begynder at vende. For det højtryk, der har givet sommerlige temperaturer over det danske land, glider øst på.

– Det giver plads til at andre fronter kan begynde at nærme sig vest fra. Der er lidt usikkerhed i, hvor hurtigt de her fronter kommer ind, men det ser ud til, at det er mandag eller tirsdag, at det jyske kan stå for skud for lidt nedbør, fortæller Hans Peter Jørgensen og tilføjer, at det kan være. At man klarer frisag en dag ekstra længere østpå.

– Men der er vi så langt fremme i prognosen, at usikkerheden er lidt større, slutter meteorologen af.

Sponsoreret indhold