Nyheder13. januar 2024

DMI melder ud: Sådan bliver vejret ved tronskiftet

I morgen abdicerer vores dronning, men hvad gør vejret? Det gør DMI os alle sammen klogere på
Dronning Margrethe er 83 år gammel.
Dronning Margrethe er 83 år gammel.
 Foto: Lars H. Laursen

Efter 52 år er det i morgen slut med dronning Margrethe som hele Danmarks regent, og det bliver en gigantisk festdag i hele landet - og især i København.

Tusinder af tusinder af mennesker er forventet at møde op i hovedstaden for at følge med i tronskiftet, men hvad skal de egentlig tage på af tøj til vejret udenfor?

Det hjælper vagthavende meteorolog Lars Henriksen os med at blive klogere på.

- Man skal fortsat have det varme tøj på, for temperaturen bliver mellem 2-3-4 grader i hovedstaden med en jævn vind. Husk hue, handsker og godt med tøj, fortæller Lars Henriksen.

Og faktisk er vi ret heldige med vejret i morgen, vurderer meteorolgen. For der er store chancer for, det holder sig tørt hele dagen.

- Det gode er, at det ser meget tørt ud. Hvis vi er rigtig heldige, kan vi måske også få lidt sol at se. Men det er nok skyerner, der kommer til at dominere.

Dog kommer der en mindre bekymring fra DMI.

- Når Tivoli i morgen aften skal fyre sit store fyrværkerishow, kan der være risiko for, at der kommer en snebyge forbi. Det behøver ikke ramme Tivoli, men vi kan ikke fuldstændig udelukke det, slutter Lars Henriksen.

LÆS OGSÅ: Afslører nyt om tronskifte: Sådan bliver det fejret i Tivoli

Sponsoreret indhold