Nyheder4. april 2022

DMI med klar advarsel: De er nødt til at vente

Opfordrer haveejere til at væbne sig med tålmodighed - for vejret er ikke med hverken dem eller resten af landet den kommende uge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/colourbox4949535.jpg
 Foto: Colourbox

Ugen begynder med regn og rusk. Herefter bliver det køligt for årstiden, og i perioder kommer der nedbør med vinterligt islæt.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Jesper Eriksen tidligt mandag morgen.

- Mandag kommer til at stå i efterårets tegn. Det bliver nemlig blæsende og vådt, og vi når op på en frisk vind til kuling fra sydvest og vest og en overgang op til hård kuling ved nogle kyster og vindstød op til stormstyrke.

- Ud på eftermiddagen får Jylland stedvis solen at se. Lokalt kan der desuden være slud i luften, men det bliver altså ikke nok til sneboldkrig, siger han.

Dagtemperaturerne vil mandag ligge på mellem to og syv grader.

- Resten af ugen får vi også encifrede varmegrader og mulighed for lidt nattefrost. Og så kommer der byger af og til, og de kan være med både regn, hagl, slud eller tøsne, siger Jesper Eriksen.

Han lover dog, at der også "kan blive kig til solen ind i mellem".

En kold omgang

Kulden har låst sig fast over en stor del af Europa, og onsdag og torsdag ventes flere østgående lavtryk at tage en bane hen over eller tæt forbi Danmark.

- Onsdag ser ud til at blive en gråvejrsdag med blandet nedbør i form af regn, slud eller tøsne. Jo længere syd på man bor, jo større chance har man for at se solen i korte glimt, siger han.

Temperaturen onsdag vil ligge på mellem tre og syv grader.

Ikke for sarte planter

Torsdag bliver det skyet med regn eller byger og temperaturer mellem fire og otte graders varme.

Fredag bliver en dag med vekslende skydække og byger, som kan være med hagl eller slud. Temperaturerne om dagen vil ligge på mellem fem og ni grader, mens natten kan byde på frostgrader.

- Så haveejerne må altså væbne sig med tålmodighed, før de kan komme ud til de sarte planter, siger Jesper Eriksen.

Sponsoreret indhold