Nyheder9. august 2022

DMI: Her kommer årets sidste hedebølge

Skolernes sommerferie er forbi, men det er bestemt ikke slut med sommervejret
Hedebølge
Folk dypper fødder ved springvandet i Amaliehaven i København, onsdag den 20. juli 2022.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Slutningen af ugen kan byde på årets sidste hedebølge, når varmen strømmer ind over den sydlige del af landet.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan temperaturer regionalt komme op over 28 grader, og det er altså især i den sydlige del af landet, at de kan nyde den sidste bid sommervejr.

- Sjælland, Lolland, Falster, Fyn og den sydlige del af Jylland kan få stedvis over 28 grader fra fredag, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Hvis man vil ud at nyde den sidste sommervarme, så er det altså nu, siger han.

- Selvfølgelig kommer der flere højtryk senere på sensommeren og måske også i september, men de vil nok være kortere og nok hellere ikke så varme, siger Martin Lindberg.

Den danske sommer har i år været køligere end ellers. Der har dog været enkelte perioder med korte hedebølger, fortæller Martin Lindberg.

- Det er lidt specielt, at det har svinget så meget i år. Det er bemærkelsesværdigt, at vi på en relativt kølig sommer næsten slår varmerekorder, ligesom vi gjorde i juli, siger han.

Den 20. juli målte DMI 35,9 grader på Lolland. Det er kun overgået af rekorden fra den 10. august 1975, hvor man målte 36,4 grader.

Sponsoreret indhold