Nyheder20. september 2021

DMI forudser blæst og regn fra midt på ugen

Onsdag bliver vejret mildt, mens torsdag byder på regn og blæst. Dog er der håb om bedre vejr i weekenden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et højtryk over det nordlige Finland giver først på ugen mest tørt og roligt, men også ret køligt vejr. Fra midt på ugen venter blæst og regn.

Det fortæller vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg.

- I dag får vi mest skyet vejr, og der kommer også enkelte lette byger. Dog kommer der nok også lidt sol i løbet af dagen. Det bliver fortsat køligt vejr med kun 12-15 grader og svag til jævn vind omkring øst, siger han tidligt mandag morgen.

Tirsdag vil der formentlig først komme lidt sol i de østlige egne, men ellers kommer der skyer og efterhånden regn vestfra.

Det bliver lidt lunere end mandag med temperaturer mellem 13 og 17 grader. Vinden drejer om til sydvest og vest og tiltager til let til frisk.

Onsdag bliver det til gengæld mildt, lover Martin Lindberg.

- Der kommer varmere luft ind over landet. Vi får tørt vejr og lidt eller nogen sol og stedvis op til 20 grader. Dog tiltager vinden og bliver let til frisk fra sydvest - ved vestkysten op til hård vind, siger han.

Men så kommer efterårsvejret torsdag.

- Torsdag bliver en våd og blæsende dag med regn og frisk vind til hård kuling fra vest og senere nordvest og mellem 13 og 16 grader, siger meteorologen.

- Det bliver næsten det samme vejr på fredag, hvor et nyt vejrsystem passerer forbi med skyer og regn og blæst, tilføjer han.

I weekenden er der dog håb om en stabilisering.

- Seneste prognose peger på et højtryk og måske opklaring, så der er håb om en bedring, siger Martin Lindberg.

Sponsoreret indhold