Nyheder25. marts 2024

DMI: Det store påskelotteri tester dit humør

Vær klar til alt fra byger til solstrejf i denne påskeuge, hvor temperaturerne kan svinge fra tre graders frost til op til 20 graders varme
Påskens blomster er på vej frem, og fuglene synger igen. Men det bliver med et blandet vejr som kulisse, forudser DMI mandag.
Påskens blomster er på vej frem, og fuglene synger igen. Men det bliver med et blandet vejr som kulisse, forudser DMI mandag.
 Modelfoto: Colourbox

Det helt store vejrlotteri.

Sådan kan man i kort form beskrive den vejrudsigt, som DMI mandag morgen deler forud for påsken.

For efter en weekend, hvor regn og hagl "piftede" påskeliljerne, ligger der nu en svækket lavtryksfront over Sydsverige og Østersøen. Og den giver mandag en skyet palette med sporadiske byger, men solen kigger heldigvis også forbi.

Det bliver samtidig en kølig begyndelse på påskeugen med temperaturer på sparsomme fire til otte grader med risiko for nattefrost flere steder med ned til minus tre grader.

Tirsdag titter solen frem igen, og termometeret klatrer mod de 10 grader, selvom en frisk sydøstenvind holder kysttemperaturen i kort snor.

Onsdag sker det så: Varmen kommer med behagelige 10-14 grader, og solbrillerne kan finde vej ud af skuffen, især i landets østlige egne.

Desværre bliver skærtorsdag og langfredag våde affærer, og selvom temperaturen kæmper sig op mellem syv og 12 grader, vil vinden ruske op i påskefrisuren med sydvestlig kraft.

Påskelørdag kan blive det endelige startskud til varmere tider. Lunere luft fra syd kan nemlig her sende termometeret mod de 15-20 grader.

Dog skal du ikke forvente ren idyl hele weekenden, da både regn og sol skiftevis vil danse over forårslandskabet.

Sponsoreret indhold