DMI advarer: Pas på tæt tåge onsdag morgen

Foto: Ritzau Scanpix

Tidligt onsdag morgen udsender Danmarks meteorologiske institut en advarsel til danskerne, der skal ud i morgentrafikken. 

Flere steder i landet lyder prognoserne nemlig, at der vil være både tæt tåge og morgnedis, som kan gøre, at man bør være ekstra opmærksom, når man bevæger sig ud på vejene. 

"Mange steder vil der være tæt tåge med sigtbarhed under 100 m. den tætte tåge ventes at ophører omkring kl. 08," lyder beskeden på DMI's hjemmeside. 

Og hvad betyder så det, tænker du måske? Jo, DMI forklarer effekten på sigtbarheden i tæt tåge med et eksempel fra sportens verden. 

"Hvis du spiller fodbold, kan tæt tåge med sigtbarhed under 100 m illustreres med 2 målmænd på en fodboldbane. I tæt tåge kan målmændende ikke se hinanden på en 11 mandsbane, hvis de begge står på målstregen. Derfor giver tæt tåge også problemer i trafikken," lyder det. 

Den tætte tåge og den tykke morgendis vil dække himlen indtil en koldfront kommer ind fra nordvest og erstatter den med en eftermiddagshimmel med sol, skriver DMI på deres Twitter-profil. 

De oplyser samtidig, at det bliver den sidste nat og morgen med tæt tåge i denne omgang. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close