Ditte Hansen: Jeg siger altid "ja"

(Foto: Claus Poulsen)

(Foto: Claus Poulsen)

Claus Poulsen

 Af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen.

44-årige Ditte Hansen er fast inventar i Cirkusrevyen, og nu er hun også aktuel sammen med Louise Mieritz på DR 1 med en comedy-serie, som de selv har skrevet og spiller – næsten – sig selv i…

LÆS OGSÅ: Helle Dolleris gider ikke snakke om ”Charlot og Charlotte"

Hun begyndte at arbejde sammen med Louise Mieritz, da de begge var værter for uddelingen af Bodil-priserne tre gange. Senest i 2012. Her begyndte de at skrive sammen. Sketch om filmbranchen, som fik publikum i salen til at ligge flade af grin. På tilskuerrækkerne sad Danmarks Radios dramachefduo Piv Bernth og Nadja Kløvedal Reich, og Ditte Hansen og Louise Mieritz valgte allerede dagen efter at spørge DR, om de ikke skulle skrive noget til dem, og fik et ja.

Når der er gået tre-fire år siden første kontakt og premieren på tv-serien, skyldes det, at både Ditte og Louise skal passe deres karriere som skuespillere. De har så ofte, de kunne, revet en måned ud af kalenderen for at skrive, eller også skriver de om formiddagen, når de begge to har fri til det.

LÆS OGSÅ: Laura Bro: Selv om man ser sød ud, kan man godt være en skiderik!

I tv-serien »Ditte og Louise« er karaktererne skarpt skåret. Ditte siger altid »ja« og Louise siger altid »nej«. Hvor tæt er det på virkeligheden?

– Vi låner naturligvis meget af os selv, men efterhånden ser jeg Ditte i serien som et helt andet menneske end mig selv. Vi har lavet de to typer skarpere, end vi er i virkeligheden, fordi Ditte og Louise i serien skal være modsætninger.

Louise og jeg ligner hinanden meget mere i virkeligheden. Vi indeholder selvfølgelig selv alt det, som de indeholder, men derfra er situationerne sat meget mere skarpt op. Louise er blevet til mennesket, der ikke kan sige »undskyld«, og som siger nej hele tiden, og jeg er blevet til mennesket, der simpelthen ikke kan sige »nej«. Et privat og et ekshibitionistisk menneske. En klog og en dum. Og den kloge er også dum, hun tror bare, hun er klog, siger Ditte til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Ditte Gråbøl har altid haft et meget tyndt filter

– Vores privatliv er heller ikke som i serien. Det har vi fundet på. For at tage nogle problematikker som skilsmisse og midtlivskrise op. Det med »ja« og »nej« er for så vidt ærligt nok. I virkeligheden lærer Louise mig at sige »nej«, og jeg lærer Louise at sige »ja«. Jeg siger simpelthen altid »ja«, og man kan jo komme i voldsomt uføre med alle de »jaer«.

– Et ja er på den ene side muligheder og et ja til livet og en åbning. Også kreativt. Der er ikke noget, der dræber kreativitet som negativitet. At sige ja er godt, fordi der ligger en masse muligheder i det, og det har været godt for mig. Og jeg holder fast i det kreative ja, siger hun til SØNDAG.

– Problemet ved et ja kan være, at det bliver pleasende. Hvis jeg siger ja til alting, hvem er jeg så selv, hvad er min kerne, og hvor går min grænse? Hvis det hele kan blive fedt, hvad er så rigtigt fedt? Min udfordring har generelt været at mærke efter og finde ud af, hvad jeg i virkeligheden mener. Jeg har en nysgerrighed, en appetit eller er bare lavet sådan, at jeg har mere grundenergi end de fleste. Jeg er svær at slå omkuld, og det kan godt være lidt svært for andre at følge med i mit tempo, min arbejdsiver og det, jeg gerne vil nå, siger hun til SØNDAG.

Se trailerne til "Ditte og Louise" her og her.

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close