Nyheder31. august 2016

Ny liste: Disse modeller tjener mest

Den brasilianske supermodel Gisele Bündchen indtager atter førstepladsen på listen over de bedst betalte modeller.
https://imgix.seoghoer.dk/media/vipedia/gisele_bundchen.jpg
 Foto: All Over Press

Igen i år kan den brasilianske model med de tyske rødder Gisele Bündchen bryste sig af at være verdens bedst betalte model.

Den smukke brasilianer kan glæde sig over en årlig indtægt på hele 30,5 millioner dollar, hvilket svarer til mere end 200 millioner danske kroner.

Det fastslår en ny opgørelse fra det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Det er langt fra et enkeltstående tilfælde for den 36-årige supermodel, og hun er den model i verden, som har skovlet flest penge ind siden 2002.

Titlen tilfalder hende igen i år, på trods af at hun for to år siden besluttede sig for at stoppe med at gå catwalk. Hun gjorde alligevel et kort comeback under dette års OL, der blev afholdt i supermodellens hjemland.

Andre af verdens supermodeller oplever også, hvordan enorme summer tikker ind på bankkontoen.

Andenpladsen er ligeledes tilfaldet en brasiliansk model, nemlig Adriana Lima, som har en indtægt på omkring 70 millioner kroner.

På tredjepladsen lander Kendall Jenner, der ud over sin gang på catwalken også er kendt fra reality-programmet "Keeping Up With The Kardashians", med en indtægt på knap 67 millioner kroner.

Kendall Jenner, der deler tredjepladsen med modellen Karlie Kloss, er gået adskillige pladser op på listen, og indtjeningen er da også steget støt.

Realitystjernen har nemlig formået at gøre sin profil på det sociale medie Instagram til en millionforretning gennem aftaler med blandt andet Calvin Klein, skriver mediet.

Det samme har modellen Gigi Hadid, der har 22 millioner følgere på det sociale medie. Hun indtager femtepladsen på listen med en indtjening på lidt over 60 millioner kroner.

Forbes har set på modellernes indtægt i perioden juni 2015 til juni 2016, og mandlige modeller er ikke med på listen.

Opgørelsen er baseret på interviews med både agenter, managere og direktører for forskellige modemærker.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold