Nyheder23. december 2015

Dirch Passers millionpalæ til salg

Hvis du altid har drømt om at bo som den tidligere skuespiller og revykonge, så har du nu chancen. Men du skal dykke dybt i pengepungen, hvis huset skal blive dit
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/web1_dirch.jpg
 (Foto: All Over Press)

Dirch Passer og hans hustru Hanne flyttede i midten af 1960'erne fra deres lejlighed på Gråbrødretorv i det indre København til et 382 kvadratmeter stort palæ på Rosbæksvej på grænsen mellem Hellerup og Østerbro, og nu er der mulighed for at få et indblik i, hvordan den stenrige komiker boede.

Du skal ”bare lige” hoste op med omtrent 15 millioner kroner, skriver Boliga.dk.

Ejendommen blev ifølge hjemmesiden sat til salg via Nybolig i weekenden, og et blik på salgsopstillingen vidner om, at Dirch Passer og familien boede under yderst behagelige forhold i de tidlige 60'ere.

Pompøs betontrappe
Ejendommen fra 1910 byder på 382 boligkvadratmeter, en kælder på 182 kvadratmeter og en grund på lidt over 1.000 kvadratmeter.

Villaen er afskærmet fra vejen af en hvid murstensmur, og der er indgang gennem en gammel smedejernslåge, mens en "pompøs betontrappe" giver adgang til hoveddøren.

I ejendommens stueetage er der blandt andet hall og tre højloftede stuer ensuite, to store værelser og gæstetoilet. I den højloftede kælder er gulvet belagt med terrazzo, mens der på første- og andensalen er adgang til en selvstændig lejlighed og tre soveværelser.

Du kan se flere billederne fra boligen HER.

Alexandras kvarter
Ryvangs-kvarteret, hvor ejendommen ligger, har huset mange notabiliteter gennem tiderne.

Området ligger på grænsen mellem Østerbro og Hellerup og blev opført omkring år 1900 for at holde fast i det bedre københavnske borgerskab, der ellers ville stikke af med deres formuer til områderne nord for hovedstaden.

Igennem tiderne har kvarteret været befolket af alt fra generalkonsuler og skuespillere til direktører og departementschefer, og i dag er den mest kendte beboer grevinde Alexandra, der bor på Svanemøllevej i en stor palævilla et ejendomsmæglerstenkast fra Dirch Passers gamle bolig.

Flere Dirch-boliger
Det er ikke første gang, en af Dirch Passers gamle boliger har været udbudt til salg.

I april 2011 blev hans tidligere sommerhus i Klint ved Nykøbing Sjælland sat til salg for otte millioner kroner, men det røg af markedet igen i december 2013 uden at være blevet solgt.

For fire år siden var det så komikerens tidligere lejlighed på Kr. Zahrtmanns Plads på Frederiksberg, der blev udbudt til salg, og den blev ifølge Boliga solgt efter 112 dage for 6,5 mio. kr.

Dirch Passer døde af et hjerteanfald i 1980 på scenen i Glassalen i Tivoli.

Se billeder af Dirch Passer-villaen HER.

https://imgix.seoghoer.dk/dirch1.jpg
 (Foto: Thomas Boye)

(Foto: Thomas Boye)

https://imgix.seoghoer.dk/dirch2.jpg
 (Foto: Thomas Boye)

(Foto: Thomas Boye)

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-cta_facebook_116.png

Sponsoreret indhold