Dine penge26. marts 2024 (opd. 26. marts 2024)

Vigtige turister er tilbage: Her er deres krav til dit sommerhus

Aldrig har så mange tyskere booket ferie i Danmark til påske. De søger især efter huse med moderne bekvemmeligheder og dansk hygge
Der bliver talt mere tysk end nogensinde denne påske i de danske sommerhuse.
Der bliver talt mere tysk end nogensinde denne påske i de danske sommerhuse.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Er der wi-fi? Kan man se havet? Og er der opvaskemaskine?

Hvis der kan svares ja til de tre spørgsmål omkring et feriehus, lever det op til de tre hyppigste søgekriterier hos tyske gæster, når de sidder nede i bundesrepublikken og kigger på rejsedestinationer.

Tyskerne ved nemlig godt, hvad de vil have, og de ved også ret præcist, hvor de gerne vil køre hen, når kalenderen viser "Urlaub und Entspannung".

De senere år har danske feriehusudlejere meldt om et stigende antal tyske gæster, og i år er ingen undtagelse, lyder det fra flere sider.

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der i slutningen af januar var 63.600 bookede feriehus-uger i påskemånederne marts og april, og størstedelen af bookingerne - 51.700 - er lavet af tyskere. Så mange påske-bookinger har der aldrig før været sidst i januar.

Sidste år var der til sammenligning i slutningen af januar 60.100 bookede husuger i marts og april.

Hos udlejningsfirmaet Feriepartner, som blandt andet har kontor i Odder, siger direktør Vibeke Christensen til TV2 Østjylland, at Danmark altid har været et yndet rejsemål for tyske turister.

Der er imidlertid sket en forflytning fra vest mod øst de senere år, som altså topper her i påsken.

- De har virkelig fået øjnene op for, hvad den jyske østkyst har at byde på. Vi ser en tilbagegang i antallet af danske gæster, som efter corona-årene i stigende grad er begyndt at rejse udenlands, men tyskerne valfarter hertil i stor stil, siger Vibeke Christensen.

- Hvad er det, der tiltrækker dem ved østkysten?

- Jamen, der er mange ting. Helt konkret oplever vi, at tyske gæster sætter pris på at holde ferie i huse, der emmer af dansk hygge og personlighed, fordi de kun lejes ud nogle få uger om året og ellers bliver brugt af ejeren selv. Små nipsting og den slags, man ikke ser i spartansk indrettede huse, der er bygget kun til udlejning.

Derudover er der forskel på den rå natur og det blæsende vejr ved vestkysten og den mere rolige og frodige natur ved østkysten.

- Det er særligt børnefamilier, der godt kan lide, at de kan holde ferie ved en strand, hvor det er sikkert for de mindste at bade, fordi der er lavvande og forholdvis roligt vand.

- Det gælder selvfølgelig primært i sommermånederne, men vi oplever det også her i foråret, at tyskerne efterspørger de ting, Østjylland har at byde på. Det er alt fra vandreture til muligheden for at komme ind til større byer som Aarhus, siger Vibeke Christensen.

Hun tilskriver målrettede kampagner lavet af samarbejdspartneren VisitDenmark en del af æren for, at det er lykkedes at markedsføre Østjylland som attraktiv destination.

Sponsoreret indhold