Dine penge4. januar 2024

Uro i Det Røde Hav giver dyrere elektronik: – Der kommer prisstigninger. Det er uundgåeligt

Som følge af den anspændte situation i Det Røde Hav kan forbrugerpriserne på elektronik snart tage et hop opad
Prischeck: Vi har sammenlignet 15 forskellige af de mest populære elektronikvarer fra 11 danske virksomheder, der både har fysiske butikker og netbutikker. Det viser sig, at den ny elektronikgigant Power vinder med laveste pris i samtlige kategorier.
Priserne på mobiltelefoner, computere og fladskærme kan snart skyde i vejret, vurderer direktør, Jesper Boysen, i Power-kæden.
 Foto: Olufson Jonas/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Mærsk udsætter ALLE sejladser gennem Det Røde Hav

Priser på telefoner, computere og fladskærme kan meget snart skyde i vejret.

Den anspændte situation i Det Røde Hav har nemlig fået fragtraterne til at stige, og det kan give dyrere elektronik i danske butikker.

Det vurderer Jesper Boysen, der er administrerende direktør i Power-kæden, over for DR.

– Der kommer prisstigninger. Det er uundgåeligt. Og det er ikke kun hos Power. Det vil det gøre hos alle detailkæder, der handler med forbrugerelektronik, siger Jesper Boysen til mediet.

Hvor meget priserne vil stige, er for tidligt at sige. Men eksploderer priserne hos leverandørerne, vil det blive reflekteret i markedet, fortæller direktøren.

Samme melding lyder da også fra Peter Stedal, der er direktør i Elgiganten.

For ligesom Power-direktøren regner Peter Stedal med, at forbrugerne vil komme til at se prisstigninger, og at det især vil gå udover de "store produkter".

De øgede fragtrater – og udsigten til dyrere elektronik – kommer som følge af de angreb, der har været på internationale containerskibe ved indsejlingen til Det Røde Hav på det seneste.

Det danske rederi Mærsk har derfor også udsat alle sejladser gennem Det Røde Hav på ubestemt tid.

Sponsoreret indhold