Dine penge26. april 2023 (opd. 27. april 2023)

Sun Lolly-producent bekræfter: Der er to færre is i pakken

CO‑RO A/S, der producerer den populære frys-selv is, bekræfter over for SE og HØR, at der er færre is i pakken
Til venstre ses en pakke Sun Lolly med 10 is i købt sidste sommer, mens den nye pakke med 8 stk. is i er fra Sun Lollys hjemmeside. 
Til venstre ses en pakke Sun Lolly med 10 is i købt sidste sommer, mens den nye pakke med 8 stk. is i er fra Sun Lollys hjemmeside.
 Foto: Privat, sunlolly.com

Er du en af dem, der fylder fryseren med Sun Lolly hvert år, så skal der denne sæson købes flere pakker.

For mens der siden lanceringen af Sun Lolly i 1979 har været ti af de karakteristiske trekantede is i pakken, er der i år to færre is at mæske sig i.

Har du en pakke liggende fra sidste år, kan du se, at der er 10 is i en pakke, mens det på Sun Lollys hjemmeside nu fremgår, at der er otte is i pakken.

Over for SE og HØR bekræfter CO-RO A/S, at der er færre is i pakken:

– Som så mange andre virksomheder, er vi ramt af øgede råvareomkostninger

– Derfor har vi været nødt til at skære ned i antallet af is i en æske for at kunne holde prisen på et rimeligt niveau til forbrugerne, forklarer Mia Kjeldergaard Paustian, der er Key Account Coordinator hos CO-RO A/S, i et skriftligt svar til SE og HØR.

Trods ændring: Samme pris (lidt endnu)

Et pristjek, som SE og HØR har lavet, afslører, at det trods de færre is stadig kan lade sig gøre at få produktet til samme pris.

I hvert fald kunne man i denne uge købe en pakke Sun Lolly på tilbud i Netto for 12 kr. for otte is, og her ligger stykprisen altså på 1,5 kr.

Sidste år kunne man købe en pakke med 10 is for 15 kr. på tilbud, og her lå stykprisen på 1,5 kr.

Der er dog det store forbehold i regnestykket, at de enkelte detailbutikker sætter priserne indviduelt. Og med færre is i samme pakke kan produktet nemmere end før sælges til en højere pris pr. is, selvom pakken måske koster det samme i nogle butikker.

Sponsoreret indhold