Dine penge13. september 2022

Stigende efterspørgsel: Slagter må rationere hestekød

Stigende priser på oksekød gør nu, at forbrugere tyer til hestekød, der er markant billigere
Hestekød
Genrefoto.
 Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Aftensmadsklassikere som burgere, lasagne og pasta med kødsovs er på det seneste blevet markant dyrere, fordi prisen på oksekød er skudt i vejret.

Så ønsker man stadig at få kød på bordet, så er det om at søge alternativer, og det er i den grad noget, man kan mærke hos Mariager Slagterforretning, skriver DR.

Her koster et kilo oksefars 75 kr., mens man skal slippe 40 kr. for et kilo hestefars – man kan altså spare 35 kr. på at gå fra muh til pruh.

Slagtermester Anders Svendsen fortæller til DR, at efterspørgslen på hestekød er så stor, at kunderne står på venteliste. Han langer det alternative kød over disken 15 til 20 gange om dagen og må lade mellem 60 til 70 kunder gå forgæves.

Desuden er efterspørgslen så stor, at slagteren kun sælger et kilo ad gangen.

Og hvis du er nysgerrig på, hvordan hestekød smager, så kan slagterkunde Thorkild Sørensen gøre dig klogere:

– Ren hestefars er lige sødt nok, men når man blander det i oksefarsen, så får det en fantastisk saftig smag, lyder beskrivelsen.

Sponsoreret indhold