Dine penge8. marts 2024

Så mange danskere får skattesmæk

Inden længe offentligører Skattestyrelsen, hvorvidt danskerne skal have penge tilbage i Skat eller betale tilbage. Men Skatteguiden har allerede deres bud på, hvor mange danskere der står til skattesmæk
Tusindvis af danskere sidder fredag morgen i kø til Skattestyrelsens hjemmeside, efter det blev meldt ud af årsopgørelsen bliver tilgængelig før tid.
Tusindvis af danskere sidder fredag morgen i kø til Skattestyrelsens hjemmeside, efter det blev meldt ud af årsopgørelsen bliver tilgængelig før tid.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fredag morgen meldte Skattestyrelsen ud, at årsopgørelsen bliver tilgængelig før tid.

Derfor venter flere tusinde allerede i spænding på styrelsens hjemmeside for at finde ud af, om det er et rødt eller grønt tal, der gemmer sig. Skattestyrelsen har dog været ude at sige, at opgørelsen tidligst er klar fredag aften.

Men ifølge en analyse lavet af Skatteguiden bliver de fleste danskere glade, når de endelig får adgang til siden.

For Skatteguiden estimerer, at hele 74 procent skal have penge tilbage. Det svarer til, at tre ud af fire danskere har betalt for meget i Skat.

Og det er ikke småbeløb, for i gennemsnit vil de modtage 7.267 kroner.

Men selvom de fleste nok bliver glade, så står hver fjerde dansker til at få en mindre sjov besked.

26 procent af danskerne skal nemlig betale restskat, og de står i gennemsnit til at skulle hive 6.711 kroner op ad lommen, vurderer Skatteguiden.

Skatteguidens analyse er beregnet ved hjælp af en algoritme, der tager afsæt i danskernes skatteoplysninger.

Sponsoreret indhold