Dine penge10. april 2024 (opd. 10. april 2024)

PFA sender 1,7 milliarder kroner tilbage til kunderne

I alt 1,3 millioner kunder får del i overskuddet, oplyser pensionskassen

Mere end en million kunder hos PFA kan for andet år i træk se frem til at få del i det milliardbeløb, som pensionskassen sender retur til dem.

Det skriver PFA i en pressemeddelelse onsdag.

Sammenlagt sendes 1,7 milliarder kroner tilbage til i alt 1,3 millioner kunders pensionsdepoter. Det svarer til godt 1300 kroner per kunde.

Delingen af overskud er en årlig begivenhed, som nu har fundet sted i to årtier. I de tyve år er sammenlagt 26 milliarder kroner sendt tilbage til kunderne, fremgår det af meddelelsen.

- I en tid, hvor mange føler usikkerhed om fremtiden, er det for os i PFA essentielt, at vi kan være med til at skabe økonomisk tryghed for vores kunder, siger Ole Krogh Petersen, der er administrerende direktør hos PFA.

- Og det bidrager KundeKapital til.

KundeKapital er navnet på modellen for overskudsdeling, som PFA har skabt.

2023 har for PFA's kunder i det hele taget været et glædens år. De kunne nemlig også se med fra sidelinjen, mens pensionsdepoterne voksede gevaldigt.

Det lykkedes sidste år at opnå er afkast på i alt 49 milliarder af de investerede midler. Det betød, at en typisk kundes depot voksede med 12,1 procent.

Men der har også været brug for medvind, for sidste års fremgang kom på bagkant af et 2022, hvor pensionsopsparingerne fik et ordentligt hug.

Årsagen til det pæne 2023 skulle primært findes i, at det blev et godt aktieår.

PFA's aktier gav et afkast på 18 procent hen over året og ydede dermed det største bidrag til det samlede afkast.

PFA solgte ud af sine kinesiske aktier og satte blandt andet en del penge i de syv største techselskaber i USA. Men også de danske aktier i porteføljen gav et pænt afkast.

Blandt andet takket være store kursstigninger på Novo Nordisk og Danske Bank gav de danske aktier et afkast på 28,2 procent.

Sponsoreret indhold